Hopp til hovedinnholdet

Hvor gammel må jeg være for å selge noe på finn?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er 13 år gammel å lurer på om jeg har lov til å selge ting på finn. No. Fordi jeg har et gammelt nettbrett som jeg vil selge men mamma og pappa gidder ikke å gjøre det for meg?

Besvart 06.02.2019 08:25
 

Svar
Hei

Så dumt at foreldrene dine ikke ville hjelpe deg. Det ser ikke ut som det er en aldersgrense for å legge ut en annonse på Finn.no. Men det er veldig viktig å vite at kjøper kan klage til deg i 2 år, fra du selger nettbrettet ditt. Det kjøper kan klage på er f.eks. om den går i stykker. Da kan du måtte betale for reparasjon på nettbrettet. 

Jeg vil derfor anbefale deg å ikke gjøre dette, før du kan få hjelp av en voksen. Det er mange regler som gjelder når du selger noe selv, og det beste er å få hjelp til dette. Hvis noe skulle gå galt, må du uansett få hjelp av dine foreldre, siden du er under 18 år.


Håper svaret var til hjelp. Lykke til. 

Vennlig hilsen,
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik er du trygg og smart på nett

Trygg på nett (colourbox.com)

Internett er åpent for alle, og det er fort gjort å støte på ubehagelige personer eller innhold. Følg denne huskelista for å beskytte både deg og dine venner på nett!

Les mer

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser