Hopp til hovedinnholdet

Personen som har publisert video av meg har mistet tilgang til kontoen

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har søkt rundt og vet ikke hvordan jeg skal fikse dette problemet. Det ligget ut en video av meg som jeg vil ha slettet, men eieren av brukeren han glemt passordet og skiftet mobilnummeret, så det er umulig å få logget seg inn på brukeren.... Brukeren er åpen og den videoen har vært lagt ut i flere år nå, og blir mobbet på grunn av det. Jeg vet ikke hvordan jeg kan få fjernet videoen, og er lei av at en video skal følge etter meg resten av livet. Vær så snill å hjelp meg :(

Besvart 20.05.2019 16:58
 

Svar
Hei

Det høres ut som en vanskelig situasjon. Uten å vite hvilket nettsted videoen ligger ute på er det vanskelig å komme med eksakte anbefalinger, men om siden/tjenesten har en mulighet for å rapportere videoen anbefaler jeg at du gjør dette, kanskje også få bekjente til å gjøre dette. F.eks for Instagram kan du rapporte bilder på Instagram vha veiledningen her: help.instagram.com/192435014247952?helpref=faq_content

Jeg anbefaler også på det sterkeste at personen som har publisert videoen prøver alle metoder for å gjenopprette tilgangen til kontoen. Om det trengs hjelp med dette, ta kontakt med oss på hjelp@slettmeg.no, så skal vi se om vi har noen råd utover det personen allerede har prøvd.

Om videoen er lagt ut uten samtykke kan dette være ulovlig, mer om det kan du lese hos datatilsynet: www.datatilsynet.no/personvern-pa-ulike-omrader/internett-og-apper/bilder-pa-nett/

Kontakt gjerne oss i SlettMeg for mer direkte rådgiving. Vi er tilgjengelig på hjelp@slettmeg.no og på telefon 911 29 392, mandag til torsdag mellom 14:00 – 18:00.

Hilsen Slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik sletter du informasjon om deg på nettet

Jente med mobil (www.colourbox.com)

Har du funnet bilder av deg selv på nettet som du ikke vil at andre skal se? Eller har noen opprettet en falsk profil i ditt navn? Slik sletter du opplysninger fra nettet.

Les mer

Slik sletter du deg fra en nettjeneste

Kontoinnstillinger på Instagram (foto: ung.no)

Sliter du med å slette deg fra en nettside, eller føler du deg krenket av noe på nett? Få hjelp med sletteguiden til slettmeg.no.

Les mer

- Legger ut bilder av andre uten lov

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett