Hopp til hovedinnholdet

Mange i klassen bruker Yolo - hva gjør jeg hvis jeg får meldinger?

Annet 13 år
 

Spørsmål

Mange i min klasse bruker den appen «Yolo» til å sende anonyme meldinger via Snapchat. Jeg har ikke sendt noe på de og ikke lastet den ned. Det har spurt om for.eks topp 5 eller 3 som den personen liker liker. Lærerne våre har sagt at de burde slette den men ingen tror jeg har gjort det. De sa det for at vi skal trives og ikke ha det vondt på skolen og på fritida. Det er jo 17+ aldersgrense men vi er 13 eller født i 2006. Hva skal jeg gjøre hvis det blir slike sånne meldinger?

Besvart 28.06.2019 16:11
 

Svar
Hei

Og takk for meldinga di. Jeg synes du bare skal slette den appen. Det er ingen vits i å sitte med en app der du er engstelig for at det skal skje noe dumt. Det er du selv som er med på å styre hva du skal bruke tiden din på, og da tenker jeg det er best å bruke den på noe positivt - ikke negativt.

Hva gjelder aldersgrenser: ja, i Appstore (iOS) er det 17 års aldersgrense. Andre, slik som Google Play og Android har muligens andre. Det er uansett minimum 13 år i følge personvernloven.

Jeg tror læreren din sitt råd er klokt, og sier meg enig i det.

Fritida bør brukes på noe fint!

God sommer!

 Hilsen Medietilsynet
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplevd noe ubehagelig på sosiale medier?

Er sosiale medier bare positivt, eller har du andre erfaringer?

Gå til vote

Det "perfekte liv" på sosiale medier

Tre ungdommer på snowboard (colourbox.com)

Livet på sosiale medier speiler ikke alltid virkeligheten. På nettet kan man være hvem man vil, og velge hva man vil at andre skal se. Hvem er du på nettet?

Av ungdomsredaksjonen

Les mer

Opplever du kroppspress på sosiale medier?

Mange følger bloggere eller andre som legger ut pene bilder av seg selv på sosiale medier. Ofte er bildene retusjerte så de som er avbildet skal se ekstra bra ut. Påvirker dette deg? Si gjerne d...

Gå til vote


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser