Hopp til hovedinnholdet

Hvordan sletter jeg historikken fra nettleseren?

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei :) jeg bare lurer på hvordan man kan slette sider som man har vært innpå på internett? jeg har ikke vært på noen ekle sider eller slik, men har likevel ikke lyst til at andre skal få se hva jeg har vært innpå. er litt flau over å ha vært på sider som handler om depresjon og sånn liksom, siden jeg sliter med det. jeg er kjempeglad for at det finnes en side som dette hvor man kan spørre om alt mulig man ikke tørr å ta opp hjemme.(ps; anngående det med depresjon så får jeg hjelp altså)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Fremgangsmåten for å slette historikken fra nettleseren varierer noe fra nettleser til nettleser. Men i prinsippet skal du kunne, inne i nettleseren, trykke på "Verktøy" og "Alternativer". Du vil da inne i alternativer finne noe som heter "Logg", "Historikk" eller "Nettleserdata". Inne i denne finner du mulighet for å slette både historikk i nettleseren og det som kalles informasjonskapsler. Disse kan du så slette.

 

Flere nettlesere har innebygde muligheter for å surfe anonymt om du ønsker det. I Internet Explorer kalles denne funksjonen "InPrivate" og i Google Chrome kalles dette "Inkognitosurfing". I Firefox kan du under "Instillinger" og "Personvern" velge at nettleseren aldri skal huske historikk. På denne måten kan du surfe uten at andre senere enkelt kan se hvor du har vært. Dette kan du så slå av og på som du selv ønsker.

Mvh,

Ole Morten Knudsen

slettmeg.no

Datatilsynet

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik er du trygg og smart på nett

Trygg på nett (colourbox.com)

Internett er åpent for alle, og det er fort gjort å støte på ubehagelige personer eller innhold. Følg denne huskelista for å beskytte både deg og dine venner på nett!

Les mer

Vet du hvem som ser deg?

Mann ser gjennom persienner (colourbox.com)

Hvem bør ha innsyn i datamaskinen du benytter på skolen? Lærere? Klassekamerater? Foreldre? Og hva skal de kunne se og bruke det til? Les mer om hva andre kan finne ut om deg ved å sjekke PCen du bruker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett