Hopp til hovedinnholdet

Lyst ti å starte en blogg, men jeg vil ikke få stygge kommentarer

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Jeg har lyst ti å starte en blogg, men jeg vil ikke få stygge kommentarer fra tilfeldige lesere.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

 

Ved å blogge offentlig så mange ser det, blir man ganske "synlig". Når man blir synlig på nettet på denne måten, er det lettere for folk å mene noe om det man gjør. Noen vil like bloggen din og det du skriver, mens andre vil mene mer negative ting eller være uenig med deg. Dette er en del av det å blogge så andre ser det, og man må rett og slett tåle at ikke alle synes blogging er like spennende som deg selv. Man må også tåle at andre er uenige i det du skriver/mener på bloggen. Imidlertid er det stor forskjell på å mene noe, og på å slenge usaklige kommentarer på bloggen. Du må tåle at ikke alle synes du blogger bra, men hvis noen angriper deg med stygge kommentarer eller mobbing, må du selvsagt si i fra til en voksen, eller si i fra til de det gjelderHei,

 

På de fleste bloggplattformer er det mulig å velge en innstilling som fjerner kommentarfeltet under blogginnleggene dine. Dersom du synes det er et dårlig alternativ å fjerne muligheten for leserne til å kommentere, kan du eventuelt velge en innstilling der alle kommentarer må godkjennes av deg før de publiseres under bloggen. Dette gir deg mulighet til å fjerne negative eller stygge kommentarer i stedet for at de legges ut synlig på bloggen.

 

Du har krysset av for at du er 13 år. Siden du er ganske ung, vil jeg absolutt anbefale at du får litt hjelp av foreldrene dine (eller andre voksne du stoler på) med bloggen sånn i begynnelsen. Sammen kan dere snakke litt om hva det er lurt å blogge om og hva som ikke egner seg på nettet. Sjekk også artiklene under dette svaret for flere tips på veien.

 

Lykke til!

Hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ni ting du som blogger bør tenke på

tastatur blogg (www.colourbox.com)

Barneombudet har sammen med flere bloggere laget ni tips til deg som blogger. Fem av tipsene gjelder også de som leser og kommenterer andres blogg.

Les mer

Hvordan bli en bedre blogger

Jente lager videoblogg (colourbox.com)

Her får du råd om hva du bør tenke godt gjennom før du lager deg en blogg, og hvilke bloggfeller det er vanlig å gå i underveis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Blogging
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om blogging