Hopp til hovedinnholdet

Hvordan lager man blogger?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hvordan lager man blogger det har jeg lurt på lenge

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


Vi synes at man bør være utrolig forsiktig med å blogge når man er bare 13 år. Et veldig godt råd kan være å få litt hjelp av de hjemme/foreldrene dine, særlig sånn i begynnelsen. Tenk godt gjennom hvorfor du vil blogge, hva du vil blogge om, hvordan du fremstiller deg selv gjennom bloggen, at du ikke legger ut noe du kan angre på senere osv.

 

Blogging kan være en fin måte til å forbedre skrivingen sin, samt få uttrykke seg og si meningene sine. Noen bruker bloggen som en slags dagbok for hva som skjer i hverdagen, mens andre skriver om en bestemt hobby eller interesse. Uansett hva du skal blogge om, er det viktig å huske at bloggen ligger tilgjengelig for alle på internett. Man må tenke godt gjennom hva man vil dele med andre på nettet der alle kan lese. Det er mange fallgruver man kan gå i. Under dette svaret har jeg derfor lagt ved noen bloggtips som jeg anbefaler at du leser gjennom før du starter opp. 

 

Det finnes flere "plattformer" der du kan starte opp bloggen din. Noen av disse er blogg.no, bloggr.no og blogspot.com. På alle disse finner du lett synlig et sted der det står "lag din egen blogg", "opprett din egen blogg" eller liknende. Velg hva bloggen skal hete og trykk på knappen om å opprette en blogg, så er du i gang. Bloggen opprettes steg for steg, og du får hele tiden beskjed om hva du skal trykke på for å lage design, hvor du skal skrive inn innleggene osv.

 

Hvis du trenger hjelp underveis så finnes det utrolig mange som har skrevet oppskrifter for forskjellige funksjoner rundt bloggen. Du kan bruke google og skrive inn konkret det du trenger hjelp til (f.eks. "hjelp design blogg") så får du opp mange nyttige tips og andre som kan hjelpe deg.

 

I artiklene under dette svaret kan du lese råd på veien før du lager deg en blogg. Det er mange feller man kan gå i på nettet. Likevel er det ikke nødvendigvis "dumt" å ha en blogg når man er 13 år, men det er som sagt utrolig viktig at man setter seg godt inn i "hva man går til", samt alle fordeler og ulemper ved å ha blogg. Et godt alternativ kan være å blogge anonymt sånn at ikke alle kjenner en igjen. Det går også an å stille inn kommentarfeltet slik at alle kommentarer må godkjennes før de legges ut. Et annet tips kan være at du får en voksen til å lese gjennom innleggene, rette skrivefeil før du publiserer osv. Les flere tips i artiklene lenger ned.

 

Lykke til videre!

Hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er en blogg?

Blogg

En blogg er din dagbok på nettet. Her kan du skrive om alt som interesserer deg, og den kan leses av hvem som helst på nettet.

Les mer

Ni ting du som blogger bør tenke på

tastatur blogg (www.colourbox.com)

Barneombudet har sammen med flere bloggere laget ni tips til deg som blogger. Fem av tipsene gjelder også de som leser og kommenterer andres blogg.

Les mer

Hvordan bli en bedre blogger

Jente lager videoblogg (colourbox.com)

Her får du råd om hva du bør tenke godt gjennom før du lager deg en blogg, og hvilke bloggfeller det er vanlig å gå i underveis.

Les mer

Reglene for reklame på blogg

Mønster med sosiale medier, reklmae, osv.(colourbox.com)

Reglene om merking av reklame gjelder ikke bare for toppbloggerne, men for alle som kan tjene penger på bloggen sin. Sett deg inn i dem her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Blogging
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om blogging