Hopp til hovedinnholdet

Hva er sjansen for at jeg kan bli en topp blogger?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hva er sjansen for at jeg kan bli en topp blogger?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

 

Det er utrolig mange blogger der ute. Noen blogger kjempebra, men får likevel ikke mange lesere. Det er vanskelig å "skille seg ut", og ofte er det også tilfeldigheter som gjør at noen blogger blir veldig populære. De aller fleste får derimot aldri like mange lesere som bloggene på topplistene, selv om de blogger bra.

 

Noen tips:

  • Skriv om noe DU interesserer deg for. Bloggen bør være for din egen del. Ikke skriv kun om ting du tror leserne vil være opptatt av. Bloggen virker mindre ekte og spennende om du kun skriver for de som leser. Skriv for din egen del og om ting du synes er spennende å lese om selv!
  • Les andres blogger og hent inspirasjon. Du skal ikke kopiere andre, men ofte får man gode ideer ved å lese hvordan andre gjør det. Husk å legge igjen en koselig kommentar på blogger du liker, så får du kanskje en koselig kommentar tilbake. :)
  • Oppdater jevnlig med nye innlegg. Det er vanskelig å få mange lesere til en blogg som sjelden oppdateres.
  • Unngå skrivefeil. Bruk hele setninger, riktig tegnsetting, ikke for lange setninger osv. Mange går rett ut av bloggen hvis det er vanskelig å lese, avsnittene er for lange, om det er mye intern humor, mange rare tegn eller dårlig språk.
  • Bruk gjerne bilder på bloggen så du "myker opp" mellom teksten. Vær bare veldig forsiktig med hva slags bilder du legger ut. Bilder der noen er lettkledd eller bilder som er veldig personlig, må du unngå. Husk også at det ikke er lov å legge ut bilder av andre uten at de har godkjent at du legger dem ut.
  • Prøv å ikke ramse opp hva du har gjort eller hva du har spist til middag. Gjør språket litt spennende, legg inn morsomme historier eller litt spennende detaljer rundt det du skriver om.
  • Lag et ryddig design med skrifttyper og farger som er behagelige å se på. Hvis du synes det er vanskelig å lage design selv, spør om andre kan hjelpe deg eller bruk et standarddesign som tilbys på den bloggplattformen du bruker.
  • Les Barneombudets tips til bloggere i artikkelen under dette svaret. Der har kjente bloggere samarbeidet om å lage tips til andre som vil bli flinke bloggere.

 

 

 

Blogg er en veldig fin måte til å øve seg på skriving. Men, det er også mange feller du kan gå i. Spør derfor om litt hjelp fra de rundt deg for å få bloggen best mulig, særlig sånn i begynnelsen.

 

I artiklene under dette svaret finner du flere tips på veienHilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er en blogg?

Blogg

En blogg er din dagbok på nettet. Her kan du skrive om alt som interesserer deg, og den kan leses av hvem som helst på nettet.

Les mer

Ni ting du som blogger bør tenke på

tastatur blogg (www.colourbox.com)

Barneombudet har sammen med flere bloggere laget ni tips til deg som blogger. Fem av tipsene gjelder også de som leser og kommenterer andres blogg.

Les mer

Hvordan bli en bedre blogger

Jente lager videoblogg (colourbox.com)

Her får du råd om hva du bør tenke godt gjennom før du lager deg en blogg, og hvilke bloggfeller det er vanlig å gå i underveis.

Les mer

Reglene for reklame på blogg

Mønster med sosiale medier, reklmae, osv.(colourbox.com)

Reglene om merking av reklame gjelder ikke bare for toppbloggerne, men for alle som kan tjene penger på bloggen sin. Sett deg inn i dem her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Blogging
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om blogging