Hopp til hovedinnholdet

Selge aviser og blogge for VG

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, mitt navn er Karin ! og jeg er egentlig 12 år, eg fyller 13 år [...]. I hverdagen min er jeg ganske aktiv, jeg trener hver dag i uken, utenom søndager :) Derfor tenkte eg å selge aviser for vg !:) Jeg har også en blogg som eg laget nylig :) Og da var spørsmålet mitt- Går det an å reklamere for vg.no og tjene penger for det ? Isåfall- hvor mye tjener man ? hvortid og hvor mye må man blogge for vg ? osv .. Vennligst ta kontakt på [...] :) Mvh Karin ! Ha en fin dag videre :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

 

Det høres kjempelurt ut å bli avisbud når du blir 13 år. Dette er en veldig fint deltidsjobb som du kan ha ved siden av skolen for å tjene litt penger.

 

Det er nok derimot ikke slik at VG sponser blogger som din på denne måten.  Blogging kan være en mulighet å tjene penger på, men husk at det er de færreste som gjør det. Det er utrolig mange blogger der ute. Noen blogger kjempebra, men får likevel ikke mange lesere. Det er vanskelig å "skille seg ut", og ofte er det også tilfeldigheter som gjør at noen blogger blir veldig populære. De aller fleste får derimot aldri like mange lesere som bloggene på topplistene, selv om de blogger bra.

 

Bloggere som får betalt for å skrive om produkter eller tjenester, eller som får tilsendt gratis produkter for å skrive om disse, skal merke blogginnleggene som reklame. Det samme gjelder der bloggere lenker til produkter gjennom såkalte affiliatesnettverk. Bloggleserne har krav på å få vite hva som er reklame. Det står i markedsføringsloven at all reklame skal fremstå som reklame. Når du som blogger tjener penger på bloggen din gjelder altså disse reglene også for deg. Les mer i artikkelen Reglene for reklame på blogg.

 

Ettersom du er ganske ung så synes jeg det er veldig viktig at du snakker godt med foreldrene dine om dette med bloggen, hva du skal skrive om og hva som er viktig å huske på. De kan være en god støtte og sparringspartner for deg. Les også veldig viktig informasjon i artiklene jeg har lagt ved under dette svaret.

 

PS. Ung.no kan dessverre ikke sende svar på e-post.

 

Lykke til videre!

Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ni ting du som blogger bør tenke på

tastatur blogg (www.colourbox.com)

Barneombudet har sammen med flere bloggere laget ni tips til deg som blogger. Fem av tipsene gjelder også de som leser og kommenterer andres blogg.

Les mer

Under 18 og på jakt etter jobb?

Beiser en benk (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne en jobb om du er under 18 år, men det er ikke umulig. Her er våre fem jobbtips til deg.

Les mer

Hvordan bli en bedre blogger

Jente lager videoblogg (colourbox.com)

Her får du råd om hva du bør tenke godt gjennom før du lager deg en blogg, og hvilke bloggfeller det er vanlig å gå i underveis.

Les mer

Reglene for reklame på blogg

Mønster med sosiale medier, reklmae, osv.(colourbox.com)

Reglene om merking av reklame gjelder ikke bare for toppbloggerne, men for alle som kan tjene penger på bloggen sin. Sett deg inn i dem her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Blogging
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om blogging