Hopp til hovedinnholdet

Sendte nakenbilde til en gutt, og han har vist det og sendt det videre

Jente 13 år
 

Spørsmål

heeia! for noen dager siden var det en gutt som jeg kjenner veldig godt, som spurte meg om jeg kunne sende nakenbilde. Jeg liker denne gutten veldig godt. han lovte meg å ikke vise det til noen , men det virker som om han har vist det til vennene hans. De går rundt å slenger dritt komentarer som " Du fryser kanskje litt når du holder på med pcen, kanskje litt lurt å kle på seg " , " Du er billig " , " trenger du hjelp til å kle på deg " osv...! Han har også sendt bilde til hverfall en av kompisene sine, så da jeg skulle spørre om jeg kunne låne telefonen til den ene kompisen hans sa han ja bare vent litt, og når jeg fikk telefonen hadde han endret forsidebildet sitt til naken bilde av meg. Jeg ble kjempe lei meg, så jeg sprang. Jeg klarer ikke å slutte å tenke på det, så jeg klarer aldri å konsentrere meg, vennene mine rundt meg syns det er vanskelig å få kontakt med meg, og de spør meg ofte om hva det er som feiler meg! jeg bruker å si at det ikke er noe,bare fordi jeg ikke vill at noen skal få høre om det !! Så det jeg lurer på er om hva jeg burde gjøre får å slutte å tenke på det? Jeg vill ikke snakke med noen om det!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Det er aldri lurt å sende nakenbilde av seg selv til andre, uansett hvor godt man kjenner dem. Det kan spre seg på sekunder, og du har ingen garanti for at de kommer til å slette det fra telefonen/pcen eller at ingen andre kommer til å få se det. Men det går jeg ut ifra at du har erfart nå. Man skal være veldig forsiktig med hva man sender hverandre over internett og mobil.

 

Når det er sagt tror jeg det kan være lurt å snakke med venninnene dine om dette. Sjansen er stor for at de kommer til å få se det eller høre om det etter hvert uansett, så da er det bedre at de har hørt det fra deg og kan støtte deg. Fortell dem akkurat hva som skjedde, si at du angrer, men at det ikke er noe du kan gjøre med det nå. Jeg vil også anbefale deg å snakke med gutten og prøve å overtale han til å slette bildet så ikke flere får se det. Du bør også snakke med den kompisen han sendte det til og be han om å slette det. Jo fortere det er ute av verden, jo bedre. Du vet riktignok ikke hvor mange som har det bildet nå, men det er i alle fall bedre enn ingenting å få de to til å slette det. Det er ganske viktig hvis du ikke vil at det bildet skal komme tilbake til deg over flere år. Det forsvinner ikke med mindre de sletter det.

 

Det er vanskelig å gi deg tips til å slutte å tenke på det, for du kommer til å fortsette å få kommentarer på det og lignende. Det eneste du kan gjøre nå er å prøve å begrense problemet ved å fortelle dine nærmeste venninner om det og få guttene til å slette bildet. Snakk med han du sendte det til. Få han til å slette det og finn ut hvem han har sendt det til. Før det er ute av verden kommer du ikke til å slutte å tenke på det.


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nettet

Jente ser på mobilen sin og er lei seg (colourbox.com)

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på andre nettsider, og hva du gjør om noen har filmet deg uten ditt samtykke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett