Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en 16 år gammel jente som har skrevet en bok. Hvordan kan få gitt den ut?

Jente 16 år
 

Spørsmål
Hei! Jeg er en 16 år gammel jente som har skrevet en bok. Jeg er veldig fornøyd med hva jeg har skrevet, og det er alle som har fått lese den også. Men så lurer jeg på;
Finnes det noen forlag som tar i mot en fortelling (den er på over hundre sider i word) fra en 16 åring? Og i tilfelle hvem? Min største drøm er og se en bok med navnet mitt på ryggen, min bok. Og hvis forlaget ikke liker den, er det fortsatt mulig og få trykket boken i få eksemplarer, slik at jeg kan gi det til familie og slikt, ti eksemplarer, feks?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er nok ikke så lett å bli plukket opp at et forlag når man er en 16 år gammel debutant, men det er viktig å ikke la seg knekke av manglende respons når man sender inn manus eller kontakter forlag. "Alle" de kjente forfatterne har opplevd å blir refusert og måtte jobbe for å nå fram, men hvis talentet og pågangsmotet er der er sjangsene for at noen ser potensialet og tar kontakt alltid tilstede.

Jeg vil tro at det beste er å sende et manus. Da er det viktig at det er gjennomarbeidet og at du er 100 % fornøyd med resultatet. Det er nok ikke dumt å få noen du kjenner til å lese gjennom manuset og gi deg tilbakemeldinger. Oversikt over forlag finner du ved å søke på google.no og "forlag". Husk at det finnes mange forlag i landet, og at det kanskje kan være lurt å kontakte et av de mindre. Gå inn på hjemmesidene til de mindre forlagene og finn ut hva slags litteratur de satser på.

Du kan kontakte Unge lovende forfatteres forening og spørre om de har noen tips. Kontaktinformasjon finner du på hjemmesiden.

I dag er det også en mulighet til å få trykket bøker å egen regning uten at dette koster så alt for mye. Det mest etablerte forlaget heter Kolofon, og de trykker bøker for deg og gjør de tilgjengelige på sin nettside.

Lykke til!

Hilsen ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid


Quiz: Hva vet du om tobakk?

Hva er passiv røyking?