Hopp til hovedinnholdet

Aldersgrense for å gi ut en bok?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Heia! Jeg lurte på et par ting. Finnes det noen aldersgrense på å gi ut en bok, eller? Og hvis det viste seg at jeg kunne gjøre dette, å gi ut en bok altså, har dere noen tips til hvordan jeg skal gjøre det da? Hvis dere skjønner.. F.eks noen tips til bokforlag? Takk for svar på forhånd. Hilsen jente på 16 år :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Nei, det er ingen aldersgrense på å gi ut en bok, men det kan hende foreldrene dine må gi samtykke til at den gis ut dersom du er under 18 år. "Vanlig" framgangsmåte er å sende manuset rundt til forskjellige forlag. Adresser til forlagene finner du ved å søke på f.eks. google, kvasir, gulesider o.l. på "forlag" så får du en oversikt. Gå inn på hjemmesidene til de forskjellige og se om de gir ut bøker i din sjanger (det er ingen vits f.eks. å sende en roman til et forlag som bare gir ut faglitteratur).

 

"Alle" kjente forfattere har fått flere avslag før de har fått godtatt et manus, så ikke gi opp - du må regne med å prøve deg rundt en del før du eventuelt får napp. Det er viktig at det du gir fra deg er så godt gjennomarbeidet som mulig, så det er lurt å få innspill fra noen på det du har skrevet før du sender det. Det kan være foreldrene dine, en venn av familien som leser mye bøker, læreren din osv.

 

For å "trene" litt, må du gjerne sende oss ei novelle. Vi legger stadig ut noveller her på ung.no (se under), og da kan du få tilbakemeldinger fra andre brukere på det du har skrevet.

 

Lykke til!

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Send oss novella di!

Kontakt redaksjonen ung.no

Liker du å skrive? Lyst til å dele en novelle og få respons fra Ung sine lesere? Vi tar gjerne imot novellene dine, og publiserer flere nye hver måned. Les et utvalg av de mange gode novellene vi mottar her på ung.no/noveller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Noveller
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om noveller