Hopp til hovedinnholdet

Er det vits å anmelde et tyveri for ca. 2 500 kroner?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hvor dyrt må noe være for at det er vits å anmelde at det er stjålet? Liksom er det vits å anmelde tyveri for ca. 2500 kr?

Besvart 28.04.2019 22:35
 

Svar
Hei

Det er dessverre slik at politiet ikke har mulighet til å etterforske og straffeforfølge alle lovbrudd som blir begått. De må til enhver tid prioritere mellom saker, der det gjerne er de mest alvorlige sakene som prioriteres. 

Likevel mener jeg at det er gode grunner for å anmelde det du mener er et lovbrudd. I noen tilfeller kan et lovbrudd sees i sammenheng med et annet lovbrudd, f.eks. en serie med innbrudd som kan kobles til hverandre fordi innbruddsmetode eller spor på åstedet er de samme. Da vil politiet kunne få flere eller bedre bevis for å finne gjerningsmannen, og gjerningsmannen vil kunne få strengere straff. 

I mange tilfeller er det også et kriterium for forsikringsselskapet at et tyveri er anmeldt til politiet. 

Du står selvsagt fritt til å vurdere selv hva du vil bruke tid og krefter på. Hvis du vil anmelde tyveriet, kan du lese mer om hvordan du gjør det på politiet.no. Hva som har skjedd, alder og statsborgerskap har betydning for hvordan du kan levere en anmeldelse. Noe kan anmeldes på nett, i andre tilfeller må du møte hos politiet.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer

Tips mot tyverier

Det er du som bestemmer hvor lett det skal være for andre å stjele fra deg. Her er noen gode tips!

Les mer

Lommetyveri

lommetyv (colourbox.com)

Lommetyveri er stadig mer utbredt, både som turist i typiske ferieland og i norske byer. Det gjelder å vite hvordan man skal opptre og hva man kan gjøre for å unngå å bli stjålet fra.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Faglig hjelp/bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om faglig hjelp/bistand