Hopp til hovedinnholdet

Jeg tror noen har stjålet mine Airpods, hva skal jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg hadde en liten sammenkomst/fest, men da den var over, var to bekjente på vei, men de kom da alle hadde gått. Jeg møtte dem, og siden de bodde så langt unna spurte de om de kunne overnatte og jeg sa ok. De virket veldig hyggelig og det kom en til gutt og venninna mi. Midt på natta sov venninna mi og den ene gutten på soverommet, mens jeg og han andre sov i sofaen, og han tredje gikk rundt i stua. Greia er at jeg tror han tredje stjal airpodsa mine. Han var den eneste i stua og de lå på bokhylla og da jeg sjekket Finn my iPhone var dem siste brukt ca 5 min før han vekka de andre og gikk. Det virker kanskje tullete at jeg skriver dette siden d bare er et par AirPods, men å kjøpe nye koster 2000 og i det siste har familien min slitt økonomisk. Selvom det bare er en småting, kommer de til å klikke i vinkel om de finner ut at de er borte, og ennå værre at jeg hadde gutter på overnatting. Hvordan skal jeg løse dette/ kan jeg få de eller pengene tilbake på en måte uten at de får vite?

Besvart 11.06.2019 11:14
 

Svar
Hei

Du forteller at dine Airpods ble borte etter en liten sammenkomst du hadde med dine venner. Du mistenker at en av de som sov over hos deg kan ha tatt dem. Det er fullt forståelig at du bekymrer deg over at de ble borte siden de er så dyre, og jeg skjønner at det blir ekstra vanskelig å løse dette når du sier at foreldrene dine ikke vet at du har hatt gutter på overnatting. 

Selv om dette høres ut som en vanskelig situasjon, tror jeg det vil være en god ide å finne ut om de faktisk er stjålet. Jeg ville spurt denne gutten rett ut om han har tatt dem for å være sikker på at de ikke har blitt borte hjemme hos deg.

Hvis det viser seg at vedkommende faktisk har stjålet dem, er jeg redd det vil være vanskelig å erstatte dem eller få pengene tilbake uten hjelp fra foreldrene dine, med mindre gutten selv gir dem tilbake til deg. Jeg leser på Apples nettsider at det er mulig å få erstatning for stjålne Airpods hvis du fortsatt har serienummeret. Hvis du har det, kan du kontakte Apple kundestøtte for å finne ut av hvordan du går frem. 

Hvis du ikke har serienummeret lenger, kan det lønne seg å fortelle foreldrene dine om at du har blitt frastjålet dine Airpods. Det kan godt hende at forsikringen deres dekker tyveriet, og kan få penger som erstatning for dem. 

 

Lykke til! 

 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Konflikter kan løses

Konfliktrådet

Han sier han skal banke skitten ut av meg. Hva skjer om butikken finner ut at jeg har stjålet? Sykla inn i en bil, og det ble merker. Ble trua, men saken ble anmeldt.

Mange får hjelp av konfliktrådene. Vi har samlet noen typiske spørsmål og svar her.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Tips mot tyverier

Det er du som bestemmer hvor lett det skal være for andre å stjele fra deg. Her er noen gode tips!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet