Hopp til hovedinnholdet

Finnes det jobber jeg kan søke uten annen utdanning enn VGS?

Jente 20 år
 

Spørsmål

hei jeg trenger virkelig et råd. aner ikke hva jeg skal gjøre nå når jeg er ferdig med skolen i april.-.. jeg har et barn på 2 år. og vi har dårlig økonomi og slitt med dette lenge.. bare typen som har jobbet .. og jeg har studert og vært hjemmeværende mamma.. men jeg klarer ikke bestemme meg for om jeg skal studere mer eller om jeg kan finne meg en jobb for at vi skal ha det bra med økonomien og i familien.. finnes det noen jobber du kan søke uten annen utdanning enn vgs ??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


Ja, det er klart det finnes jobber uten krav til høyere utdanning. Dersom man har høyere utdanning kan man gjerne kvalifisere til flere jobber, og forskjellig utdanning er nødvendig for å jobbe i en del bestemte yrker, men mulighetene er uansett mange for den som har litt innsatsvilje!

 

Sjekk her for ledige jobber på nav.no. (Nesten 9 000 ledige jobber akkurat når dette skrives!)
Sjekk her for ledige jobber på finn.no. (Mer enn 20 000 ledige jobber akkurat når dette skrives!)

 

Det er lurt å være fleksibel med tanke på bransje og om jobben skal være hel- eller deltid. Det beste er å begynne et sted, og så kan du jo eventuelt søke flere jobber etter hvert som du får litt erfaring.

 

Det er lurt å registrere seg arbeidsledig på nav.no. Du kan sette opp autosøk som sender deg e-post med ledige stillinger både hos Nav og Finn. Du kan også oppsøke ditt lokale Nav-kontor som kan hjelpe deg med å søke arbeid.

 

En veldig god kilde til arbeid er å snakke med folk man kjenner, spørre dem om de vet om noe ledig der de jobber eller andre steder, eller om de har noen tips ut fra hvordan de selv fikk den jobben de nå har.

 

Lykke til!

Med vennlig hilsen Nav i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din