Hopp til hovedinnholdet

Han var hjemme hos henne, da han overgrep henne på sofaen hennes, mens hun sparket og skrek.

 

Spørsmål
Ei veninne av meg holdt på med en fyr som jobba i barnehagen (i bygda)... Han var utenlandsk tror jeg og snakka ikke så veldig bra norsk. Husker ikke direkte hvor gammel han var , men hvertfall over 20! (Veninna er 15)
De holdt på , og han var hjemme hos henne, da han overgrep henne på sofaen hennes, mens hun sparket og skrek. Lillesøsteren var hjemme,men hørte visst ingenting. Etter dette hadde skjedd, latet han som ingenting: s Veninnen min hadde tilogmed planer om å treffe ham neste dag!
Jeg skjønner ikke dette? Hun bare utelukker en slik opplevelse... Dette er heller ikke anmeldt . Heldigvis jobber ikke den eklingen i barnehagen lengre.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Denne fyren har tråkket over grensene til venninden din. Ikke bra! Venninden din er nok ganske ambivalent til dette, høres det ut som. Hun syns vel i utgangspunktet at han var kjekk, og forsto ikke at konsekvensene kunne bli noe hun ikke ønsket, og etterpå kan det også nesten bli litt følelse av uvirkelighet. Dette er absolutt noe hun kan og bør anmelde. Håper hun har noen voksne hun kan prate med om dette. -Du er jo tydeligvis en klok og klarsynt venninde. Du får forsøke å støtte henne så godt du kan. Oppfordre henne til å holde seg langt unna den fyren, og så kan du evt. tilby deg å bli med henne til helsesøster og prate om dette, eller bli med henne og prate med noen andre voksne som kan hjelpe henne.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuelle rettigheter

Du har rett på et godt seksualliv

Visste du at menneskerettighetene også gir deg seksuelle rettigheter?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep


Quiz: Hva vet du om kildekritikk?

Hvor kan du klage dersom du finner noe ulovlig på internett?