Hopp til hovedinnholdet

Fetteren min har hatt sex med meg, fingret meg og tvunget med til å suge ham. Er det overgrep?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har en fetter som er fire år eldre enn meg, han er mye på besøk i ferier og i julen og sånn. Da jeg var 10 år og han var 14 år kom han inn på rommet mitt og sa at vi skulle leke en hemmelig lek. Han hadde sex med meg, jeg visste ikke hva det var vi gjorde. Etterpå sa han at jeg ikke måtte si det til noen for da ville ingen like meg lenger og jeg fikk ikke bo hjemme. Hver gang han var på besøk etter det så lekte vi den hemmelige leken, jeg måtte suge han, han fingret meg og puttet tissen inni meg, sånn som man har sex på orntlig. Jeg synst det var ekkelt, men turte ikke si nei. Dette fortsatte til jeg var 12 og han 16. Jeg skjønte at det var galt og sa at jeg ikke ville vere med på det mere. Da satt han på meg og holdt meg fast. Han tok på puppene mine og fingret meg, selv om jeg sa nei og prøvde å komme løs, jeg ga opp til slutt. Tror han slapp meg til slutt, jeg husker liksom ikke hvordan det sluttet. Var det overgrep de gangene jeg var med på det, eller var det min skyld?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 og takk for at du skrier til oss!
Å presse/tvinge/true noen til seksuelle handlinger er IKKE greit, og regnes for overgrep. Både det å suge noen, bli fingret eller ha sex skal være frivillig. Du skriver at fetteren din sa at du ikke måtte fortelle om dette til noen for da ville ingen like deg og du ville ikke få bo hjemme. Dette er både å true samt og utøve press. Fetteren din er i tillegg fire år eldre enn deg og i nær familie, en du sikkert stolte på. Det kan gjøre det enda vanskeligere å si i fra og det er ikke rart du ikke turte å si nei. Det du ble utsatt for er allikevel overgrep. Du hadde ingen skyld i hva du ble utsatt for fra fetteren din!

Du skriver ingenting om du fremdeles utsettes for overgrep fra fetteren din. Jeg vil uansett på det sterkeste råde deg til å fortelle om hva du har blitt utsatt for. Enten til foreldrene dine, eller eventuelt oppsøke Helsestasjon for ungdom. Jeg legger også ved en artikkel som viser til hvor du kan få hjelp. Det er svært viktig at du ikke blir gående med dette alene! Vit at det ALDRI var din skyld!
 
Ta gjerne kontakt med oss igjen.
 
Vennlig hilsen psykologen
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep