Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 15 og ble runka av søsteren min på 22, er det et overgrep?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

hei er en gutt på 15 som ble runket av søsteren min på 22 er det ett overgrep ? Hun satt oppå meg når hun gjorde det prøvde og vri og vrikke meg under. Hun bare lo av det jeg fikk en sæd utløsning. Er det normalt at jeg lagte stønne lyder?? det var kjempe flaut hele greia

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 15!

Takk for spørsmål.

Sex mellom to personer skal alltid være frivillig og ønska av begge. Sier den ene klart nei og den andre likevel fortsetter, er det ikke greit. Slik du forklarer det som skjedde, så har du vært utsatt for et overgrep. 

I Norge har en lover som sier noe om hvordan en kan og ikke kan ha sex. Har to søsken sex sammen og den ene er over 18 og den andre under, så vil den eldste kunne bli straffet for det. Søsteren din vil også kunne bli straffet for å ha sex med noen som er under den seksuelle lavalderen. I tillegg er det et overgrep og kan bli klassifisert som voldtekt. 

Selv om en har sex med noen mot sin vilje, så reagerer kroppen på den stimuleringen som blir gitt. Det betyr at gutter kan oppleve at penis blir stiv,  at en blir kåt og få utløsning og orgasmer. Når det skjer, kan en bli usikker og lure på om det egentlig var et overgrep siden det også var godt. Da er det ok å vite at det uansett ikke er ok, at du har vært utsatt for noe som ikke var bra for deg og at det ikke er din skyld at det har skjedd.

Noen trenger ikke hjelp eller oppfølging av noen etter at en har vært utsatt for noen, andre kan trenge det. Det kan uansett være fint å snakke med noen. Helsesøster på skolen din eller på helsestasjon for ungdom i kommunen din kan være fin å snakke med. Da kan du få hjelp til å gjøre noe med det som har skjedd, om du skulle ønske det. Du kan også få hjelp til hva du skal gjøre om det skjer igjen.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer

Seksuell erfaring med søsken?

To i en seng (colourbox.com)

På ung.no får vi spørsmål om hva som er greit og ikke greit av nærhet og berøring. Også når det gjelder søsken og andre i familien.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep