Hopp til hovedinnholdet

Usikker på om jeg har opplevd voldtekt flere ganger.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg er veldig usikker på om jeg har opplevd voldtekt og om det har skjedd flere ganger. 1. Jeg var på fest og ble veldig full. Da vi skulle sove la en av gutta seg ved siden av meg. Han dytta penisen sin mot rumpa mi og fingra meg. Jeg ba han stoppe mange ganger, men det hjalp ikke, selvom det var flere i rommet. Han maste om at vi skulle pule, etter 2-3 timer var jeg fortsatt litt full og altfor trøtt til å høre på det lenger så jeg ga meg og vi gikk på doen og pulte. 2. Det var seint, jeg var hjemme og slappet av da en kompis (som hadde dame på den tiden) kom på besøk etter å ha vært på fest og drukket seg veldig full. Vi satt i stua da han begynte å ta på meg. Jeg sa jeg ikke ville, men han dro meg på fanget hans, kyssa meg, tok av meg pysj shortsen og begynte å fingre meg. Jeg fortsatte å si nei og at jeg ikke ville gjøre noe, men det hjalp ikke. Jeg gikk til et annet rom, han fulgte etter, tok av seg klærne, la seg over meg og begynte å pule meg. Er det voldtekt? Takk for svar!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17, 

Tusen takk for din henvendelse til oss.

 

Du beskriver to hendelser i mailen din til oss, og lurer på om dette kan være voldtekt?

Og ja, det mener vi absolutt at dette er. Og det er flere grunner til dette; Det er ulovlig å utnytte seg av at noen er full, ruset eller sover for å få sex. Det skal alltid være samtykke mellom begge parter dersom man skal ha sex med hverandre. Du har i tillegg ved begge anledninger forsøkt å si nei og komme deg unna situasjonen. Dette ble ignorert, og dette er alvorlig og også ulovlig.

Det er veldig trist for oss å lese om disse opplevelsene, og vi håper du kan snakke med noen om dette nå i etterkant. Trygge, flinke mennesker å snakke med kan være for eksempel: foreldrene dine, fastlegen din, en lærer eller helsesøster ved skolen eller i kommunen der du bor.

Disse vil kunne gi deg gode råd og tips, og støtte deg videre.

Dersom du kunne tenke deg å ringe noen for å snakke, så kan du ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge på telefon: 116 111, nettadressen er:www.116111.no og/eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon: 800 57 000, nettadressen er:www.incest80057000.no.

Håper med dette at du fikk svar på spørsmålet ditt. Vi ønsker deg lykke til videre!

Legger til slutt ved noen linker som kan være fine for deg å lese:

www.ung.no/overgrep/2308_Har_du_opplevd_seksuelle_overgrep.html

www.ung.no/Ikke-greit/Festrelatert-voldtekt/2311_Eksempler_på_incest_og_seksuelle_overgrep.html

www.ung.no/russ/4080_Om_samtykke_til_sex.html

Hilsen Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Voldtekt på fest

Soverom (colourbox.com)

Ungdomsvoldtekt kjennetegnes ved at det skjer mellom jevnaldrende ungdommer som kjenner hverandre fra før, ofte på fest. Det har nesten alltid vært alkohol med i bildet, og det skjer med både gutter og jenter.

Husk at det ALLTID er feil når noen tvinger seg til seksuell kontakt og du ikke vil.

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep