Hopp til hovedinnholdet

Min stefar betalte meg 10000kr for at jeg skulle ha sex med han.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Min stefar betalte meg 10000kr for at jeg skulle ha sex med han. Jeg sa at det ikke kom til å sje han hadde jo nettop funnet mamma. Da ble han sint og begynte å slå meg,for noen dager siden holdt han meg nede og hadde sex med meg.Det var så vondt,jeg klarer enda ikke å sitte vanlig uten at jeg roper ut i smerte.Mamma er veldig snill(pappa r dø).Jeg prøvde å si det til henne men hun trodde ikke helt på meg.Etter at hun mistet pappa har hun vært veldig deppa.(ca. 2 år siden. Stefaren min var veldig snill i starten men nå er han veldig ekkel.Jeg kan faktisk gå så langt å si at jeg hater han.Mamma tror ikke på meg og jeg er livredd han kommer til å gjøre det mot meg igjen.Hva har jeg gjort galt?Hvorfor er han slik mot meg?Hva skal jeg gjøre for at han slutter?Han sier at alt er min feil,at jeg bød meg fram og tvang han til å gjøre dette mot meg:det er kanskje sant?Jeg har ingen venner heller og lærerne på skolen min er jeg ikke så glad i. Heller ikke helsesøsteren. Jeg vil ta selvmord!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, jente 13 år!

Takk for at du skriver til ung.no nå som din stefar har satt deg i denne svært vanskelige situasjonen.

For det første: Du har IKKE gjort noe galt. Jeg ser utifra spørsmålet ditt at du får tanker om at du lurer på om du kanskje er delvis skyldig i det som har skjedd siden stefaren din sier at du bød han fram og tvang han til å gjøre det. Dette er ikke sant. Alt det som har skjedd er strengt ulovlig og alt som har skjedd er kun din stefar sin feil. All sex med barn under 14 år defineres i Norge som voldtekt. Så det stefaren din har gjort er helt ulovlig. Uansett om det hadde vært sånn at du eller hvem som helst andre på din alder hadde vært frivillig med på dette så hadde det likevel vært voldtekt. Han hadde ikke lov til å gjøre mot deg det han har gjort. Det at han prøver å få deler av skylden over på deg er ikke riktig, han har alene ansvaret for det han har gjort. 

Det er viktig at du ikke tar selvmord. Jeg forstår godt at du har det svært vondt nå utifra det forferdelige du har opplevd. Du er et verdifullt menneske, og det som har skjedd med deg forandrer ikke på dette. Husk at de vonde følelsene, tankene og smertene du har nå ikke kommer til å vare evig. Det er viktig at du tror på meg når jeg forteller deg at det kommer til å gå bedre. 

Du skriver at du ikke har venner og at du ikke er glad i lærerne eller helsesøster. Jeg tenker at det er viktig at du snakker med noen voksne med bakgrunn i alt som har hendt. Prøv å si fra til mamma en gang til og ikke gi deg før hun tror på deg. Du skriver jo at moren din er veldig snill så da tenker jeg at du har et godt utgangspunkt for en samtale med henne. Du kan også vise dette jeg har skrevet til deg til henne. Jeg synes også du skal ringe Alarmtelefonen for barn og unge tlf 116 111. Her kan du få god hjelp til hva du skal gjøre videre. Du kan også gå til Helsestasjon for ungdom for å få hjelp ved å snakke med noen profesjonelle der.

Det viktigste er at du hører på meg når jeg forteller deg at du har ingen skyld i det som har skjedd, det var kun din stefar sitt ansvar. Du har ikke gjort noe galt og du fortjener å ha det bra og kommer til å få det bedre. 

Jeg tenker på deg og sender deg en klem. Masse lykke til. 

Med vennlig hilsen psykologen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Har du opplevd seksuelle overgrep?

Gutt holder telefon (www.colourbox.com)

Har du opplevd uønsket berøring eller seksuelle overgrep? Føler du deg alene om det du har opplevd? Både gutter og jenter kan utsettes for overgrep.

Ringer du Alarmtelefonen på 116 111 eller hjelpetelefonen på 800 57000 får du snakke med noen som forstår og kan hjelpe deg.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep