Hopp til hovedinnholdet

Mamma har sex med kjæresten sin på samme rom som meg

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg stoler ikke på mamma, fordi hun har hadd sex med kjæresten sin på samme rom som meg. Det har skjedd noen ganger å jeg tørr ikke og si det til noen. Denne hemmeligheten har jeg holdt for meg selv lege nå i snart et år. I morgen skal jeg til mamma å jeg gruer meg veldig. Hva skal jeg gjøre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 13 år!

Dette høres ikke greit ut. Slik jeg forstår det så har mamma hatt sex med kjæresten sin mens du har vært i samme rom. 

Det er mange ungdommer som synes at det er ubehagelig og ekkelt at foreldre har sex. Som regel har de fleste foreldre sex i et annet rom enn der barna er, og jeg synes det er spesielt at moren din velger å ha sex med kjæresten sin i det rommet du er. 

Du har lagt spørsmålet ditt under kategorien seksuelle overgrep. Dersom det er slik at du måtte være med på sexen mellom moren din og kjæresten hennes så er det ikke lov. Da må du si ifra til en voksen du stoler på eller ringe alarmtelefonen for barn og unge

Jeg synes du skal snakke med noen om det du har opplevd. Det hadde vært fint om du kunne snakke med mamma om det slik at hun forstår at du synes det er ubehagelig. Du synes kanskje det er litt skummelt å ta det opp og det kan jeg forstå. Har du en annen voksen i familien du kan snakke med? Ellers kan du snakke med helsesøster på skolen. Helsesøster kan ta kontakt med mamma på vegne av deg for å fortelle hvordan du synes dette er. 

Helsesøster kan også hjelpe deg dersom det er slik at du blir utsatt for seksuelle overgrep av mamma og kjæresten hennes. Selv om de sier at dette er en hemmelighet som skal holdes, så skal du ikke gjøre det.

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp, jeg hørte foreldrene mine ha sex!

Jente har fingeren i øret (colourbox.com)

Det er sent om kvelden. Det er stille i huset. Du har ikke sovnet, og plutselig hører du det – lyder fra soverommet til foreldrene dine. Lyder som gjør at du ikke er i tvil om hva som forgår - foreldrene dine har sex!

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Overgrep fra noen du kjenner

To jenter snakker sammen (kripos.no)

Har noen du kjenner utsatt deg for voldtekt, seksuelle overgrep eller gjort noe med kroppen din som du ikke vil og som ikke er lov?

Da er det viktig at du sier ifra så du kan få hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep