Hopp til hovedinnholdet

Pappa runket foran meg. Er det straffbart?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Når jeg var 14 år og det var konfirmasjon dagen min så sov jeg hos faren min ved at jeg hadde et mareritt eller lignende, husker ikke helt. Det jeg vil fram til er at jeg våknet opp av at madrassen ristet. Jeg skjønte så at min far runket. Jeg så opp fra dynen og så at han hadde hodet under dyna og så på sin penis. Jeg lå stum og snudde meg på andre siden. Han sluttet og senere gikk ut fra rommet. Jeg latet som jeg sov. Jeg var stiv av skrekk. Vi har store familie problemer i familien vår, og når jeg var liten (10/12-års alderen) slo han meg på rompa, men jeg sa til mamma at han var gris og hvis han forsatte skulle jeg si i fra til barnevernet. Jeg har ikke sovet hos han siden (jegdet er rart og sove hos foreldre, jeg vet det men det var bare en gang når jeg var så liten), men jeg liker ikke å være alene med han på hytta/hjemme pga det. Er det en gal handling og er det straffebart? Eller er det bare jeg som overdriver? Tenker ikke på han som min pappa etter det. Hater han for det.

Besvart 02.10.2018 13:31
 

Svar
Hei Jente 17

Tusen takk for at du sendte mail til oss, vi forstår at dette må ha vært vanskelig for deg. 

Det er vondt for oss å lese at du har opplevd dette. Siden du er 17 år nå, forstår vi det som at du har gått med denne vonde hemmeligheten over flere år, noe som må ha vært svært vondt for deg.

 Det er vanskelig for oss å svare på om det du opplevde er straffbart, men det viktigste rundt dette er at du snakker med en voksen om det som skjedde. Du spør om det er en gal handling, og det vi vil si at det er. Det er ingen som skal onanere foran et barn.

Det er ingen som skal trenge å være redd for å være alene med pappaen sin, og det er derfor viktig at du forteller dette til noen slik at du kan få hjelp. 

En trygg voksen du kan snakke med kan for eksempel være moren din, helsesøstera på skolen din eller noen som jobber på helsestasjonen i din kommune. du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på tlf 116 111, nettside www.116111.no og/eller ringe Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på tlf 800 57 000 hvis du ønsker å snakke med noen som ikke kjenner deg om det du opplevde. Disse telefonene er døgnåpne, og du kan være anonym om du ønsker det. 

Vi håper du tar rådet vårt om å snakke med noen, da ingen skal trenge å bære på en så vondt opplevelse. Vi ønsker deg lykke til og alt godt.

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep