Hopp til hovedinnholdet

Læreren min har hatt sex med meg, hva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg tenkte å dele en litt ubehagelig historie, det skjedde for 3 uker siden. Vi har en mannlig engelsklærer som alle er litt småforelsket i, men en dag så spurte han om jeg kunne bli igjen etter timen så han kunne snakke med meg. Når jeg ble igjen låste han døra og begynte å klå på meg, jeg synes ikke det var greit så jeg ba han om å stoppe, men han gjorde ikke det! Han pressa meg ned på gulvet og begynte å fingre meg:( Han spiller for en fotballklubb og er veldig sterk, jeg prøvde å komme meg løs, men greide det ikke. Etter 5 min så stoppa han endelig, men da begynte han å ha sex med meg og tvinger meg til å suge og runke han! Hva skal jeg gjøre?

Besvart 10.11.2018 22:32
 

Svar
Hei jente 14


Takk for at du skriver til oss.
Dette er en alvorlig hendelse, og det læreren har gjort med deg kalles for et seksuelt overgrep. Det er forbudt å gjøre sånne ting med deg, vi er lei oss for at du har opplevd noe slikt. Det er viktig at noen får vite om hva som har skjedd, slik at læreren kan bli stoppet. Har du snakket med noen om dette? Rektor eller helsesøster bør få vite om dette, slik at de kan melde saken videre. Samtidig er det viktig at du får noen å prate med om det du har opplevd. Når man utsettes for seksuelle overgrep, kan noen kjenne på en følelse av skam og skyld. Det er viktig at du vet at dette ikke er din skyld. Vi anbefaler deg å snakke med noen du stoler på om dette, for eksempel med helsesøster eller foreldrene dine. Om du ønsker å prate med noen på telefon, kan du ringe Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på 800 57 000, eller Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Der trenger du ikke å si navnet ditt hvis du ikke ønsker det. De kan hjelpe deg til å finne noen du kan prate med. Vi håper du tør å si fra, for det er tungt å sitte med slike vanskelige ting inni seg! Vi ønsker deg lykke til. 

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep