Hopp til hovedinnholdet

På klassetur, oppførte en gutt seg dårlig, hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg var på en telttur med klassen for noen uker side, for å bli bedre kjent med alle siden vi startet i 8. Klasse. Om natten så var det en gutt (som vi kan kalle Per), som tvang meg ut av det teltet jeg lå i og tok meg med til et guttetelt. Der lekte de nødt eller sannhet men jeg var ikke med fordi jeg ville ikke kline med gutter. Per begynte underveis i leken og ta meg på ryggen og handa. Jeg følte meg ukomfortabel så jeg sa at jeg dro tilbake til jenteteltet, men jeg fikk ikke lovt og jeg følte meg presset til å bli. Når alle skulle prøve å sove, så tok Per meg på puppene og rumpa mi, han kalte meg ubehagelige ting, han la seg oppå meg, han kysset på meg, og jeg prøvde å rulle vekk og dytte han unna men han stoppet ikke. Jeg lå våken hele natta og gråt. Når vi våknet gikk jeg med en gang ut av teltet og gråt mer. Jeg og jentene i klasse fortalte en lærer om hva som hadde skjedd. Denne gutten går fortsatt i klassen min og jeg må møte han hver dag... Det er utrolig ukomfortabelt

Besvart 28.11.2018 20:31
 

Svar
Hei jente 13!

Takk for spørsmål.

Så vondt å høre om det som skjedde deg. Det å være på telttur skal jo bare være fint og hyggelig, ikke ubehagelig slik du forteller om. 

Det er ikke greitt at noen oppfører seg slik som han i klassen din gjorde. Når slikt skjer, er det ikke uvanlig eller rart at en får det dårlig. Spesielt ikke når han til og med går i samme klasse som deg.

For å få det bedre, er det viktig å snakke med noen om det som skjedde. Det kan føles skummelt og vanskelig å skulle fortelle om det, men det er viktig for at du skal komme over det som har skjedd. Snakk med helsesøster på helsestasjon for ungdom i kommunen din eller en sosiallærer på skolen din. Du kan også snakke med foreldrene dine.

Les gjerne vedlagte artikler for flere tips.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver Sex og samfunn - i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep