Hopp til hovedinnholdet

Ville ikke suge han. Han slengte meg av som søppel. Voldtekt?

Jente 16 år
 

Spørsmål

kjæresten min kom hjem en kveld etter å ha vært på fest. vi hadde begge drukket så ingen var helt edru. men når han kom hjem hadde jeg lagt meg. vi kranglet litt før vi dro til hvert vårt sted. når han da kom hjem la han seg sammen med meg, vi begynte å kline og etter en liten stund hadde vi sex. etter at vi hadde hatt sex en stund begynte han å vri meg rundt slik at jeg lå med underlivet mitt slik at han kunne slike meg. men han skulle ha meg til å suge han, noe jeg ikke ønsket. jeg sa ifra, men han hørte ikke etter og prøvde alt for at jeg skulle suge han. når jeg ikke ville det så slengte han meg av. mer som søppel... kan dette telles som voldtekt og hva kan jeg evt gjøre? jeg ønsker ikke å annmelde han siden han er blitt falskt anmeldt for voldtekt før og han slitter mye pga det.

Besvart 12.12.2018 18:10
 

Svar
Hei jente 16 år.

Så bra at du søker hjelp. 

Hvis man tvinges til seksualitet mot sin vilje, regnes det som overgrep. Du sa at du ikke ville suge penisen hans, men han hørte ikke etter og prøvde å få deg til å gjøre det, mot din vilje. Når du ikke gjorde det, slengte han deg av, og du følte det som at du ble slengt av han, som søppel. Dette er virkelig ikke bra. Man skal ikke oppføre seg slik, selv om man har drukket alkohol. Det finnes med andre ord ingen unnskyldning. 

I et kjæresteforhold skal man behandle hverandre med respekt. Man skal ha respekt for hverandres grenser. Hvis den ene ikke vil det den andre foreslår eller prøver på, skal man ikke tvinges. 

Det skal også være likeverd i et forhold, at begge er like mye verdt og at begges stemme betyr like mye.

Tillit, at man stoler på hverandre, og vet at den andre vil en det beste er også grunnleggende. Kan du stole på kjæresten din etter dette? Hvordan vet du om han vil gjøre noe sånt igjen eller ikke? Hvis dømmekraften og impulskontrollen hans reduseres når han har drukket alkohol, er du ikke trygg. 

Bør du gjøre det slutt med ham? Bør du anmelde ham? 

Du kan snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom om dette. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og svaret her. 

Du kan også snakke med foreldrene/de foresatte. Benytt samme metode med utskrift/skjermbilde. 

Det er ikke noe å vente med! Snakk med helsepersonell og/eller foreldrene/de foresatte.

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt.  

Hilsen helsesøster/sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep