Hopp til hovedinnholdet

Er jeg redd for at barnevernet fjerner meg fra (Mamma), kan dem gjøre det?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 14 år,har har blitt vlodtatt for 5 måneder siden av en som va kompis av meg. Jeg turte ikke å si noe til mamma. Denna gutten har vlodtatt to av venninne mine også, detta har blitt en stor sak siden den ene venninnen min sa detta til helsesøsta på skola. Så ringte politie mora mi og sa dette og mamma vise ikke noe om detta fordi jeg Turte ikke å si noe, mamma va i shokk og hun sa til politie dette må være en feil å det va det ikke men jeg hadde ikke sakt noe, å jeg er i fosterfamilie hos min bestemor som jeg kaller (Mamma) siden jeg har bodd hos henne siden jeg va liten. Å nå er jeg redd for at barneverne fjerne meg fra (Mamma) kan dem gjøre det ?

Besvart 17.12.2018 14:09
 

Svar
Hei jente 14 år.

Så bra at du skrev til oss. 

Barnevernet vil ikke fjerne deg fra din mamma fordi en gutt har voldtatt deg. Det er svært viktig at du forstår at det ikke er din skyld at du ble voldtatt. Det er guttens skyld! Ingen kan noe for at en blir voldtatt! 

Det er dessverre mange som ikke forteller om voldtekten. Det er mange som ikke tør, akkurat slik som du. 

Det aller letteste nå, er at du viser din mor utskrift/skjermbilde hva du har skrevet og svaret her. Da slipper du å si noe som helst. Din mor vil med en gang forstå hva som har skjedd, og hun vil trøste deg, hjelpe deg og støtte deg så godt hun kan. Det kan være at hun blir lei seg fordi du ikke har fortalt om det før, men det vil gå fort over. Hun er der for deg slik hun har vært bestandig! 

Hvis de er vanskelig å vise henne dette, kan du vise det til helsesøsteren på skolen. Da forstår hun med en gang at du er en av de jentene som denne gutten har voldtatt. Det er svært viktig å stoppe denne gutten. Det kan du hjelpe med ved å si det. 

Snakk med din mor! Vær nær henne. Snakk med helsesøster. 

Du kan også ringe Alarmtelefonen på nummer 116 111. Se artikkelen om hjelpetjenester. 

Du er viktigst for deg selv og du skal få hjelp!

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern