Hopp til hovedinnholdet

Gymlæreren ville snakke, men tok på meg og hadde sex. Hva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Vet ikke om dette er et krisespørsmål. Rett før skoleslutt hadde vi gym, jeg fikk angstanfall og gikk ut. Gymlæreren kom etter og spurte om vi kunne snakke i lærergarderoben. Jeg ble med og han tok på meg. Jeg ba han slutte, da slo han meg. Han sa jeg fortjente det, og dro av meg tightsen. Han holdt meg fast veldig hardt og jeg prøvde å komme løs, da slo han enda mere og begynte å ha sex med meg.. har ikke turt å si til noen og jeg får flashbacks av det hele tiden og begynner å gråte og får ikke puste. Greier ikke sove eller spise ordentlig. Men føler samtidig skam og at det er like mye min feil som ble med i garderoben.. trodde han bare skulle spørre hvorfor jeg gikk.. hva skal jeg gjøre? Føler meg helt verdiløs, og gruer meg til skolen starter.. i tilegg starter første skoledag med en gymtime. Hva om det skjer igjen? Eller hva om han truer meg eller blir sint for at han tror jeg har fortalt det til noen? Er livredd.. orker snart ikke mere

Besvart 31.12.2018 14:44
 

Svar
Hei

Dette er en alvorlig hendelse, og det læreren har gjort med deg kalles for et seksuelt overgrep. Det er ulovlig og det er trist at du har opplevd dette. Du beskriver helt vanlige reaksjoner etter et overgrep. Når man utsettes for seksuelle overgrep, kan noen kjenne på en følelse av skam og skyld. Men dette er ikke din skyld, det er det viktig at du vet.

Det er viktig at du får snakket med noen om dette, slik at han ikke kan gjøre det igjen. Noen gode voksne å snakke med kan for eksempel være foreldrene dine eller helsesøster på skolen din. 

Om du ønsker å prate med noen på telefon, kan du ringe Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på 800 57 000, eller Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Der trenger du ikke å si navnet ditt hvis du ikke ønsker det. De kan hjelpe deg til å finne noen du kan prate med.

Jeg håper du tør å si fra, for det er tungt å sitte med slike vanskelige ting inni seg, og det finnes hjelp å få.  

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep