Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten til tante fingra meg og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Kjæresten til tante fingra meg og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre

Besvart 01.01.2019 13:30
 

Svar
Hei jente 13 år

Det er så bra at du skrev til oss her på ung.no

Det kjæresten til tanta di gjorde, har han ikke lov til! Det er svært viktig at du forstår at det ikke er din skyld! Han gjorde noe ulovlig og det er et seksuelt overgrep! 

Hvis du enda er i boligen der mannen er, må du sikre deg at du ikke er alene med ham. Du kan ikke være alene med han et eneste øyeblikk. Hvis tanta di går på toalettet, må du gå etter henne, stå utenfor døren og snakke med henne hele tiden mens hun er på toalettet. Du kan også be henne vente på deg mens du er på toalettet.  

Hvis du kan dra derfra og komme deg i sikkerhet til foreldrene/de foresatte, må du gjøre det så snart du kan. 

Du kunne ikke noe for det som skjedde! Du er 13 år, et barn og han er en voksen mann. Han er sterkere enn deg og større enn deg. Det er mannen som har ansvaret og han som har den fulle og hele skylden og skammen! Han vet at det han gjorde er ulovlig. 

Du må snakke med noen om det som skjedde. Du kan snakke med dine foreldre/foresatte. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du bare vise de utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og svaret her. Da slipper du å si så mye. De vil med en gang forstå og de vil hjelpe deg og trøste deg. 

Hvis det er vanskelig å snakke med de, kan du snakke med helsesøster på skolen i morgen eller på helsestasjon for ungdom. Du kan også snakke med kontaktlæreren din. Benytt samme metode med utskrift/skjermbilde. 

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på nummer 116 111. Se også artikkelen om hjelpetjenester, avsnittet "Seksuelle overgrep".  

Du skal ikke være alene om dette! Du må snakke med en du stoler på. Du er viktigst for deg selv og det er så viktig at du får hjelp så snart som mulig. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og seg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster/sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep