Hopp til hovedinnholdet

Runker med såpe. Sår litt under penishodet, der tissen kommer ut. Farlig?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 15 år gammel og jeg har startet litt med runking. Når jeg runker så bruker jeg ofte såpe, og jeg tror på grunn av at jeg har runket med såpe har jeg fått sår der såpen pleide å treffe mest (sår litt under penishodet der tissen kommer ut). Er det farlig? Jeg stresser sikkelig mye på grunn av det, jeg tror jeg har fått noe kjønnssykdom på grunn av det. Har aldri hatt sex bare runket noen ganger. Er det farlig? Går det vekk av seg selv?

Besvart 04.01.2019 11:44
 

Svar
Hei gutt 15 år

Så bra at du runker og nyter kroppen og kjønnet ditt!

Det er ikke farlig å få sår av såpen, men du bør ikke bruke såpe når du runker. Såret/sårene vil gå bort av seg selv. Pass på at du holder det rent og tørt. Hvis det blir varmt, rødt, smertefullt og hovent må du snakke med lege på helsestasjon for ungdom eller fastlegen din. 

Når du runker kan du bruke matolje uten tilsetninger, babyolje eller en lotion uten parfyme med pH verdi på 7. Du kan også få gratis glidemiddel hos helsesøster/helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom. De kommer i små, svarte pakker med ordet "glid" påskrevet med lyseblå bokstaver. 

I og med at du ikke har har hatt seksualitet med andre, har du ikke noen seksuelt overførbar infeksjon (SOI)/kjønnssykdom. Du kan slappe helt av!

Fortsett å nyte og utforske kjønnet og kroppen din! 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep