Hopp til hovedinnholdet

Tysklæreren min tok meg ned i bakken og tok fingeren inn i tissen min

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Dette skjedde for 1 måned siden. Jeg gikk hjem fra skolen og da kom en høy mørk mann og tok meg på rumpen. Jeg kjente denne mannen som tysk læreren min. Han tok meg ned i bakken og tok fingeren sin inn i tissen min. Jeg gråt hele tiden og når han slapp meg blødde jeg. Jeg har ikke sagt det til noen men jeg har forsatt sår der. Hva kan jeg gjøre for å tørre å si det til pappa?

Besvart 16.01.2019 09:02
 

Svar
Hei!

Det er fryktelig trist å lese det du har opplevd. Det denne mannen gjorde er helt ulovlig. Du mener det var tysklæreren din, og det må være veldig vanskelig for deg å ha timer med han nå. 

Voksne har ikke lov til å gjøre seksuelle handlinger med barn og ungdom under 16 år. Det er et alvorlig overgrep at han tvang seg på deg, altså at han la deg i bakken og tok fingeren inn i tissen din. Det er også veldig alvorlig at han er din lærer. 

Jeg forstår veldig godt at det er vanskelig å skulle fortelle dette til noen. Det er kjempefint at du har skrevet til oss! De fleste som er utsatt for overgrep føler mye skam og skyld. Du skal huske på at ingenting av det som skjedde er din skyld! 

Det er viktig at du snakker med en voksen som kan hjelpe deg. Hvis du synes det er skummelt å si det til pappa først kan du snakke med helsesykepleier (helsesøster) på skolen eller på helsestasjon for ungdom der du bor. Helsesykepleier vet hva som er lurt å gjøre. Helsesykepleier vil støtte og hjelpe deg gjennom dette og hun/han kan hjelpe deg med å fortelle det til pappa. Det er fint at pappa vet om det slik at han kan trøste deg og støtte deg når du trenger det. 

Du kan også ringe alarmtelefonen for barn og unge. Kanskje er det lettere for deg å snakke med noen som ikke ser deg. De som jobber på alarmtelefonen vil gi deg gode råd om hva du bør gjøre.

Ikke vær redd for å snakke om det til en trygg voksen! Det vil kjennes lettere for deg når du har delt det som har skjedd med noen. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep