Hopp til hovedinnholdet

Seksuell handling fra lege

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg holdt på å bli utsatt for et seksuelt overgrep av fastlegen min. Han var påtrengende og dro ned bokseren min fordi han skulle undersøke. Jeg trenger virkelig noen å snakke med. Kan ikke si d til mamma å pappa fordi fastlegen min er sånn familie helt innenfor familien min. Jeg måtte skulke to timer fordi jeg ikke klarte å slutte å gråte. Jeg er fortsatt uvell. Hvem kan jeg snakke med? Jeg klarer ikke snakke med vennene mine om det. Har jeg i det hele tatt rettigheter til å snakke med noen? I og med at jeg stoppet det før det utviklet seg? Jeg klarer ikke holde dette inni meg jeg får anfall og holder på grine ut av det blå

Besvart 09.03.2019 20:12
 

Svar
Hei gutt 16 år

Takk for din henvendelse til oss. Vi skjønner godt at du reagerer på oppførselen til legen din. Vi har tillit til at du merker selv om en handling er profesjonell eller ikke.

Vi forstår at det kan være vanskelig å snakke med foreldrene dine om det som skjedde siden de tydeligvis kjenner legen din godt. Vi vil anbefale at du tar kontakt med helsesøster på skolen. Hun kan mye om disse tingene og kan råde deg med hensyn til hva du eventuelt bør gjøre videre. Det vil også være fint og viktig for deg å få noen å snakke med om det som skjedde.

 

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep