Hopp til hovedinnholdet

Hadde sex med meg uten at jeg ville, vennene mine ler av det.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. jeg er i en litt vanskelig situasjon. jeg og veninnene mine var på en fest for noen måneder siden. plutselig på slutten av kvelden blir en av veninnene mine borte, det viser seg at hun hadde sex med gutten fra klassen. 3 minutter etterpå drar han meg inn på det samme rommet og ber meg om å suge han og han kler av meg og har sex med meg. jeg sa flere ganger til han at jeg ikke ville og at jeg ville ut til vennene mine. men han hadde låst døra, så verken jeg eller vennene mine fikk gjort noe. det skal også sies at jeg var sterkt beruset og fikk ikke gjort så mye motstand. Men problemet her er at hun andre veninnen som hadde sex med han synes dette bare er gøy, og hun ler av det. mens jeg har grått så mye og hatt det så dårlig med meg selv etter dette. jeg har prøvd å fortelle det til vennene mine, men jeg tror ikke de skjønner alvoret i det når hun andre ler så mye av det. jeg vil bare ikke at folk skal tro at jeg gjorde dette frivillig, noe jeg ikke ville. hva skal jeg gjøre for

Besvart 20.03.2019 10:55
 

Svar
Hei jente 17

Takk for at du skriver til oss. Det du forteller om er alvorlig, og det er et seksuelt overgrep. Selv om du var beruset og ikke fikk gjort mye motstand, forteller du at du sa flere ganger at du ikke ville, og da skal han respektere det og stoppe med én gang. 
Det er ikke noe å le av, vi forstår at du blir lei deg når vennene dine bagatelliserer dette. 

Kan du prøve å forklare vennene dine det samme som du skriver i denne mailen? Da kanskje de forstår at du tar dette seriøst og at du ikke har det lett. Det er vondt å oppleve det du har opplevd, og det er også vondt å stå alene i det i etterkant. Er det noen andre du kan snakke med om dette? En voksen du stoler på, som kan støtte deg når du opplever motstand fra vennene dine? En forelder, helsesykepleier eller en lærer, for eksempel? 

Du har ingen skyld i det som har skjedd, det er viktig at du vet det. For selv om man er full, så er det ikke lov til å utnytte andre på den måten som han gjorde. 

Hvis du ønsker å prate med noen på telefon om dette, kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge på tlf. 116 111, eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på tlf. 800 57 000. 

Vi håper vennene dine forstår at dette ikke er greit og at man ikke skal le av sånne ting, men heller støtte de som har opplevd slike overgrep. Vi ønsker deg lykke til! 

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep