Hopp til hovedinnholdet

Grenser og sex

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, emmm jeg var med kjæresten min i går å da skjedde det noe greier som feks han fingret meg uten å spørre meg assa det var helt greit men han spurte ikke og det er på en måte på nippen av overgrep... også vet jeg ikke om jeg burde synes det er greit fordi jeg er 14 år og ja. Det han også gjorde var å nesten ha sex med meg når jeg har sagt flere ganger at jeg ikke kommer til å ha sex før jeg er 16 og han respekterer det når jeg sier det men så kommer det en annen dag og han gjør det igjen og det er faktisk ikke greit han må lære seg at nei er nei. Men han er en veldig god kjæreste nå sier jeg bare de tingene jeg misliker i forholdet. Men vi har også bare vært sammen i 2 uker så ja jrg vet egt ikke hva spørsmålet mitt er trenger egt bare råd

Besvart 30.03.2019 13:30
 

Svar
Hei

Så bra at du kjenner etter hvor dine grenser går. Jeg får inntrykk av at du er ei klok og modig jente som vet hva som passer for deg. Jeg er litt usikker på hva slags råd du trenger, men jeg kan gi deg en tilbakemelding på det du skriver som jeg håper kan være nyttig for deg.

Snakk gjerne med kjæresten din om dette. Si at du kan si i fra når du kjenner at du er klar til å gå videre. Hvis han ikke respekterer dine grenser bør du vurdere å ikke være sammen med han. Når man er ungdom er gjerne begge to umodne med tanke på seksualitet. Man kan være kåt uten å være moden og klar for sex med en annen person. Det kan også være vanskelig å tolke hva som er greit for den man er sammen med når man er ung og uerfaren selv. 

Det er bra at du er fornøyd med kjæresten din. At han er en god kjæreste uten om dette du nevner som du misliker. Kanskje dere finner ut av hvordan dere kan løse det sånn at begge har det fint i forholdet? Snakk gjerne med helsesykepleier på skolen hvis du trenger flere råd og tips. Se også tips i vedlagte artikler.

Lykke til videre med kjærligheten.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep