Hopp til hovedinnholdet

Seksuell handling uten samtykke

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. For to år siden snart dro jeg til en fyr jeg såvidt kjent. Han tok av meg klærne og startet å fingre meg. Jeg husker så godt at jeg vred meg unna og ba han stoppe, men lavt og jeg tror ikke han fikk det med seg. Nå etter det sliter jeg mye med mareritt og uro rundt folk. Han var 18, snart 19 og jeg var 14, akkurat fylt år. Hva gjør jeg? Jeg ba han stoppe, men ikke ordentlig nok til at det gjelder tror jeg liksom. Men jeg trenger hjelp. Går ikke på skole, men går til BUP. men de forteller det bare til barnevenrte da. Og de vil at jeg skal anmelde et overgrep fra i sommer.. de kommer til å be meg anmelde det her også.. bør jeg? Jeg husker at jeg blødde en del etterpå og at han tvang meg til å ta på han, samtidig som han dreiv å slo meg. HJELP!

Besvart 31.03.2019 23:00
 

Svar
Hei jente 16 år

Takk for din henvendelse til oss.

Det du beskriver er et seksuelt overgrep og derfor ikke lov. Vi forstår godt at du kan slite med dette i ettertid. Derfor er det godt å høre at du allerede får hjelp på BUP. Vi synes absolutt at du bør nevne det som skjedde den gangen for dem slik at dere sammen kan finne ut hva du bør gjøre videre og kan få hjelp med å bearbeide hendelsen. 

Du kan også ringe Alarm telefonen for Barn og Unge på telefon 116 111 , med nettadresse www.116111.no  eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon 800 57 000 med nettadresse www.incest80057000.no

 Vi ønsker deg uansett lykke til!

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer

Voldtekt - vanlige reaksjoner

Jente bak en glassrute (colourbox.com)

Dette er først og fremst skrevet for deg som har opplevd å bli voldtatt. Her kan du lese om vanlige reaksjoner på en slik hendelse. Du får også gode råd om hva som kan være til hjelp på kort og lang sikt.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep