Hopp til hovedinnholdet

Jente 15 år! Jeg var vedlig full og en eldre gutt hadde sex med meg.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg var på fest en helg og drakk alt fir mye alkohol(jeg vet at jeg bare er 16 år og sånt men det er ikke det det handler om nå) som jeg sa så hadde jeg drukket alt for mye sprit med høy prosent og det var en gutt der som var 5 år eldre enn meg dette skjedde i februar 2019 og jeg har bursdag i juli og da bli jeg 16 for jeg er født i 2003. Gutten som var der tok meg med nede på badet og ba meg legge meg ned på gulvet, jeg var så full at jeg la meg ned og sovna. Han spurte meg flere ganger om vi skulle ha sex men jeg svarte bare vet ikke eller så svarte jeg ikke, jeg kjente at han hadde sex med meg men jeg ga aldri samtykke, jeg sa heller ikke nei for jeg stivna helt og klarte ikke å røre på meg spørsmålet mitt er, telles dette som et overgrep eller ikke... (har ikke snakka med noen om dette og når folk spør meg om det så sier jeg bare at jeg ikke vet siden jeg føler at det er min feil ut i fra hva jeg hadde på meg og hvor mye alkohol jeg hadde drukket...)

Besvart 27.06.2019 11:55
 

Svar
Hei!

Så bra at du tar kontakt med ung når du har hatt en slik opplevelse.

Det du beskriver er ikke bra og kan absolutt betraktes som et overgrep.

Det er veldig lett å legge skylden på seg selv og tenke at det er din egen feil det som skjedde. Det er nemlig ikke din skyld.

Denne gutten var også 5 år eldre enn deg og regnes som voksen. Han har utnyttet deg i en sårbar og hjelpeløs situasjon og må stå til  ansvar for sine handlinger.

Du var i tillegg under seksuell lavalder når dette skjedde.  

Det er å betrakte som overgrep, når noen begår ufrivillig fysisk kontakt mot andre, som for eksempel ulik type berøring eller samleie mot ens vilje.

Det er også overgrep hvis noen gjør dette mot deg uten at du er i stand til å samtykke - altså at du ikke kan si ja, for eksempel fordi du sover, er full eller ruset på andre ting. 

Jeg vil anbefale deg å snakke med politiet om det du har opplevd. De er vant til å snakke med ungdommer om slike opplevelser og kan gi gode råd om hva du bør gjøre, og hva de ulike valgene vil innebære.

Det er en straffbar handling det du har vært utsatt for. Uavhengig av hva som skjer og om du velger å anmelder dette eller ikke, er det også viktig at du får snakket med noen voksne om det du har opplevd, slik at du får bearbeidet alle vanskelig følelser du går med, og etter hvert lettere klarer å legge opplevelsen bak deg. 

Jeg vil derfor anbefale deg å snakke med helsesykepleier eller Helsestasjon for ungdom.

Jeg legger også ved noen artikler som jeg anbefaler deg å les. Her finner du også flere muligheter for andre du kan snakke med.

Håper svaret mitt er til hjelp for deg og ønsker deg lykke til!

 

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep