Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble truet av en dame på fest

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg var på fest i går. Der var det en bekjent av meg, en dame, som tok meg med inn på badet for å kjefte på meg på grunn av noe som hadde skjedd på festen. Døren til badet ble låst og hun ba meg sette meg ned på doen. Hun kom med trusler om at hun kunne slå meg hvis hun ville. På et tidspunkt bet hun meg i nakken, noe jeg fikk et merke av. Hun tok meg også på puppene og stakk en finger inni vaginaen min. Jeg sa ikke stopp, men jeg prøvde å holde igjen hånden hennes før hun stakk en finger inn. Jeg leste situasjonen som at hvis jeg prøvde å stå imot eller at jeg sa noe som ikke hørtes bra ut for henne, at det kunne få henne til å ty til vold. Så hvis jeg ikke hadde «sagt det hun ville høre», tror jeg faktisk hun ville slått meg eller lignende. Da hun stakk en finger inni vaginaen min, var jeg redd for å stoppe henne akkurat på grunn av dette, jeg var redd for min egen sikkerhet. Burde jeg anmelde hendelsen til politiet?

Besvart 29.07.2019 11:59
 

Svar
Hei!

Det er leit at du har opplevd en slik situasjon. Det denne damen gjorde mot deg er ikke greit. Hun truet deg og gjorde ting med kroppen din som du ikke ville.

Jeg forstår godt at du ikke våget å si noe eller gjøre motverge. Slik jeg leser det du skriver tenker jeg også at hun kunne gjort mye verre ting enn det hun gjorde hvis du sa eller gjorde noe feil. 

Det er ikke lov å true noen med vold. Det er heller ikke lov å slå eller utøve vold på noen. Det er heller ikke lov å gjøre ting med kroppen til en annen uten samtykke. At denne damen stikker en finger inn i din vagina uten at du vil det er et overgrep. 

Jeg mener at du kan anmelde dette til politiet. Hva politiet vil gjøre med saken kan jeg ikke svare på. Men jeg tenker at denne damen trenger å få høre at det hun gjorde ikke var greit. Jeg synes du skal ta kontakt med politiet og snakke med dem om det som skjedde. De vil lytte til deg og sammen med deg finne ut hvordan saken skal håndteres. 

Denne opplevelsen var sikkert skremmende og skummel. For å bearbeide det som har skjedd synes jeg du skal snakke med noen om det. Du kan snakke med foreldrene dine eller med en annen voksen du stoler på. Du kan også snakke med helsesykepleier på helsestasjon for ungdom der du bor. Det å sette ord på det som skjedde og på tanker og følelser rundt det du opplevde kan være godt for deg. 

Jeg ønsker deg lykke til! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep