Hopp til hovedinnholdet

jente på 15 år, som har blitt voldtatt av min stefar to ganger. Tror du virkelig at politiet tar dette alvorlig?

 

Spørsmål
Hei

Jeg er en jente på 15 år, som har blitt voldtatt av min stefar to ganger.
Han var sammen med mamma siden jeg var tre år gammal og til de skilte seg når jeg var vel rundt 10 11 år kanskje. Han har alltid behandlet meg som om jeg har hvert hans egent barn. Han ga meg hest da jeg var mindre, tok meg med på ferier å alltid sakt at jeg var velkommen til han. Siden jeg ikke har hatt så mye kontakt med min ekte far så var han akkurat som en far for meg, selv om mamma og han var skilt så var jeg ofte hos han. Jeg flyttet også ut fra mamma da jeg var 12 begynn av omsorgsvikt fra min mor. Jeg har også en lillebror på 11 så jeg synes det var ganske kjekt å hver hos stefaren min., vi fant alltid på ting å pluss at jeg fikk muligheten til å hver med lillebroren min.
Men sommeren da jeg bare var 13 år reiste vi på ferie til Danmark. Jeg lille boren min og stefaren min. Denne sommeren forandret alt. Jeg å møte noen gutter fra stavanger der og ble med de på fest oppe i hytten deres. Jeg hadde drukket en del da jeg gikk opp i teltet. Da jeg kom inn å la meg ner på begynte han å ta på meg. Å hadde et fylt samleie med meg. Jeg hadde hatt kjæreste før så hadde hatt sex før. Da jeg våknet neste morgen føltes alt som et mareritt. Men da jeg gikk ut av teltet var han helt rar og jeg vite det var sant. Men jeg ville bare ikke tro det. han var jo en av mine nærmeste, og jeg så han som min far. Jeg fortsatte å sove hos han å var hos han får jeg ville bare fortrenge det han hadde gjort. Det kunne jo bare ikke hver sant.
Til andre gangen kom.
Jeg var helt edru og dette skjedde på camping hytten en time fra der jeg bor. Dette var rundt våren i fjor. Han hadde gitt vekk sengen min som jeg pleide å sove i til onkel ungen hans. Jeg ble sur og tok hans soverom og sa til han at han måte sove på benken. Da jeg lå å sov kom han inn å spurte om han kunne sove der. Jeg svare ja i halv søvne. Ha han la jeg forsiden av meg begynte han å ta på meg, og hadde denne gangen også et fylt samleie. Denne gangen fortalte han til meg at det aldri måte skje igjen. Men dette var jo andre gangen han gjorde dette mot meg. Jeg fortalte ingen om dette får en stund etter på til jeg åpnet meg til exsen min og jeg gikk til politiet.
Min mor kan jeg ikke akkurat si støtter meg. Så bor hos min tante nå så hun støtter meg i hver fall. Er også innblandet i barnevernet å de er også en god ståtte. Jeg har jo ingen bevis får det som skjedde. Så det kommer helt sikkert til å bli påstand mot påstand.
Tror du virkelig at politiet tar dette alvorlig?
Tror du han vil få straff?
Og om det blir rettssak tror du da dommeren vil forstå min sak og la meg forklare meg alene og ikke tilstede med han forsiden av meg?

Hver så snill og svar.

Hilsen fortvilet jente
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei! Stefaren din har begått en alvorlig forbrytelse ved å utsette deg for det du beskriver, og politiet vil ta dette svært alvorlig. Din stefars handlinger er helt klart straffbare, og vil kunne rammes av flere bestemmelser i straffeloven. Etter straffeloven § 196 er det ulovlig å ha seksuell omgang med personer under 16 år. Etter § 199 er det forbudt å ha seksuell omgang med stebarn under 18 år. Som i alle andre straffesaker må politiet bevise at den tiltalte har gjort det han er tiltalt for. Dette skal være bevist utenfor enhver rimelig tvil, og hvorvidt stefaren din vil bli straffet beror på en vurdering av bevisene i saken. Det er derfor vanskelig for meg å si noe om hvordan politet vil vurdere bevisene i saken, og sannsynligheten for at han blir dømt. Det finnes også en regel om at alle bevis skal føres muntlig direkte for den rett som dømmer i saken. Det betyr at du etter all sannsynlighet må forklare deg i rettssalen. Stefaren din har også i utgangspunktet rett til å være til stede under rettsmøtene. Det finnes likevel unntak fra dette, blant annet i tilfeller der en fornærmet under 18 år skal avhøres. I disse tilfellene kan retten, dersom hensynet til fornærmede tilsier det, beslutte at han skal forlate rettssalen. Dersom stefaren din får være tilstede i rettssalen, vil du få støtte fra din advokat, politiet og dommeren, som alle vil forstå, og ta hensyn til, hvilken vanskelig situasjon du er i. Du har også krav på hjelp fra en advokat dersom du ønsker dette. En slik bistandsadvokat har ofte erfaring med denne typen saker, og kan derfor være fin å snakke med. Du kan i så fall ta opp med han om du ønsker å 'fremsette begjæring' om at stefaren din skal forlate rettssalen mens du forklarer deg. Du kan også ta kontakt med politiet. De vil være behjelpelig med å svare deg på spørsmål du måtte ha i anledning saken. Du skriver også at du er i kontakt med barnevernet. Barnevernet vil være behjelpelig med å sette deg i kontakt med et hjelpeapparet dersom det skulle være behov for dette. Dersom du ønsker det kan du også ta kontakt med Støttesenteret mot incest på telefon 23 32 46 50 eller på epost til postmaster@smioslo.no. Du kan lese mer om Støttesenteret mot incest på www.sentermotincest.no. Det finnes også en landsdekkende telefon for incest- og seksuelt misbrukte på tlf 800 57 000. Telefonen er døgnåpen. På siden www.incest80057000.no finner du mer informasjon. Vennlig hilsen Juristen, Ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep


Quiz: Hva vet du om rettigheter og plikter på jobben?

Hva er LOs sommerpatrulje?