Hopp til hovedinnholdet

Er det voldtekt jeg har opplevd?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg var på besøk hos en kompis, som jeg har hatt et tidligere forhold til, men dette fungerte ikke så godt og vi slo opp for lenge siden. Denne dagen var jeg hos ham for å hilse på hunden hans og se på film, men mens vi så på film ville han ha meg til å sitte på fanget hans. Jeg ble forvirret, og ville følge med på filmen, så jeg satte meg på fanget hans og tenkte ikke mer over det. Etter hvert begynte han å bite meg i nakken, og jeg prøvde å husje han vekk og følge med videre på filmen. Deretter begynte han å stryke meg litt over alt, og jeg angrer på at jeg ikke stoppet ham - jeg er utrolig sensitiv til slike ting og visste at jeg helst ikke ønsket at han skulle gjøre dette mot meg. Så slo han av filmen og sa at jeg skulle hjelpe ham med å finne hunden, som han strategisk hadde plassert på soverommet sitt. Han kjente meg såpass, og visste at jeg ville plukke opp hunden og sette meg ned på senga for å kose med den. Så kom han og plukket opp hunden, satte den ut i stuen, gikk inn igjen på soverommet og låste døra. På dette tidspunktet skjønte jeg ikke helt hvorfor han låste døra. Han kom med unnskyldningen at han var trøtt og kald, og la seg i senga. Jeg ignorerte ham, og plukte opp mobilen min og begynte å spille mobilspill, men da tok han mobilen fra meg og kastet den på gulvet. Deretter holdt han meg nede på senga og lot meg ikke reise meg opp, og kledde av meg på overdelen. Da sa jeg at dette burde vi ikke gjøre og at vi ikke var sammen, men han ignorerte meg og sa at det måtte vel være lov å ha det litt gøy. Jeg skulle akkurat til å protestere, men da rev han av meg resten av klærne. Jeg ble veldig sjokkert, og lukket øynene og åpnet dem igjen for å se om dette var innbilning, og så lukket jeg dem igjen. Deretter penetrerte han meg og hadde sex med meg - med verken samtykke eller prevensjon. Så sa han til meg at han trodde jeg måtte gå ned på apoteket - dette sa han etter at samleiet var fullbyrdet - og spurte om det gikk bra med meg. Akkurat som om ingenting hadde skjedd. Er dette voldtekt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg svarer direkte på ditt spørsmål:

Ja, det du forteller om her, det er voldtekt.

Vodltekt er å ha sex med noen uten deres samtykke. Du samtykket overhodet ikke til det som skjedde, og han brukte makt for å få gjennomført samleiet.

Han har gjort noe ulovlig, og svært krenkende mot deg. 

Jeg anbefaler deg å prate med noen om det du opplevde, helst noen profesjonelle. Kan du f.eks gå til helsestasjon for ungdom der du bor?

Be om en samtale, fortell hva du har opplevd, og ta opp disse tre tingene:

- Hvordan opplevde du dette, og har du fått noen reaksjoner/følelser/tanker om dette i etterkant?

- Ønsker du en undersøkelse mtp graviditet/seksuelt overførebare sykdommer?

- Ønsker du å anmelde dette til politiet?

Dette er viktige ting å prate om, dersom du ikke vet hvor helsestasjon for ungdom er på ditt hjemsted- søk det opp på nett.

Håper dette svaret var til nytte for deg!

 

 

Hilsen Psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep