Hopp til hovedinnholdet

Hadde sex kvelden før jeg fikk satt inn p-stav. Tok også siste p-pille kvelden før p-staven ble satt inn. Kan jeg ha blitt gravid siden legen sa jeg måtte vente med å ha ubeskyttet sex i 7 dager?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hadde sex kvelden før jeg satte inn p-stav,da tok jeg altså min siste p-pille den kvelden Legen sa også at jeg måtte vente 7 dager før jeg kunne ha sex uten kondom igjen Er det da en sjanse for at jeg er gravid siden jeg hadde sex kvelden før?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det spørs hvilke p-piller du brukte og om du hadde tatt aktive p-piller de siste 7 dagene. Brukte du for eksempel Cerazette måtte du tatt disse pillene i tillegg til p-staven de første 7 dagene for å være sikker fra da du satte inn p-staven.  Byttet du  fra enfase kombinasjons p-piller( Énfase betyr at alle de aktive pillene på brettet inneholder samme hormondose. De fleste p-pillemerkene er énfasepiller) og hadde tatt aktive p-piller i 7 dager sammenhengende  kunne du gå direkte over på p-stav uten å vente 7 dager. Byttet du fra flerfase kombinasjons p-piller (Flerfase  betyr at de aktive pillene på brettet inneholder ulike doser med hormoner.  Synfase og Qlaira er slike p-piller), ville du være sikker fra innsettingsdagen om du hadde fullført siste brett (aktive piller) og siste pille var den 21.
Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon


Quiz: Hva vet du om overgrep?

Hvilke voldtekter er de vanligste?