Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en jente på 17 år og jeg går på loette p-piller.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 17 år og jeg går på loette p-piller og har gjort det i rundt 1 år. Jeg tar vanligvis sukkerpillene kun annenhver måned, men denne gangen valgte jeg å vente i 3. En uke etter jeg hoppet over de den tredje gangen så begynte jeg å få små blødninger og få smerter i magen. Disse smertene er akkurat som mensensmerter, men blodet er langt ifra like mye som det pleier å komme når jeg har mensen. Er det mulig at jeg kan være gravid? Hva er dette?

 

Svar
Hei jente 17 år.

Det du opplever er ikke uvanlig når du utsetter mensen over flere brett. Det du beskriver er det som kalles mellomblødning. Jo lenger du utsetter mensen, jo større er sjansen for at du får mellomblødning/ småblødning. Det er normalt og ikke farlig.

Får du mellomblødninger når du utsetter mensen, kan du ta en puseuke slik at du får en mensblødning. Det kan du gjøre selv om du er midt på et brett så lenge du er på brett nummer to eller flere sammenhengende. Husk at det alltid må være minst 21 dager mellom to pauser/sukkerpilleuker og at man ikke tar sukkerpiller i mer enn 7 dager.

Dersom du har hatt ubeskyttet sex og får småblødninger er det viktig å sjekke seg for seksuelt overførbare infeksjoner som klamydia. Det kan du gjøre gratis på Helsetasjon for ungdom. 

Håper dette kan hjelpe deg.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du kan utsette "mensen" med hormonell prevensjon

Truser på ei snor (colourbox.com)

Noen ganger passer det ikke å få en blødning. Eller kanskje du bare ikke ønsker å ha blødning så ofte. Her finner du oppskrift på hvordan du kan utsette og få færre blødninger med hormonell prevensjon.

Les mer

Klamydia - fakta

Klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon