Hopp til hovedinnholdet

Jeg har gått på Microgynon i ca 5 år nå og har alltid tatt 3 brett før pillefri uke. Er det farlig? Jeg planlegger å slutte med p-piller og lurer på hvordan jeg gjør det. Hvor lang tid det tar før mensen normaliserer seg? 

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg har gått på microgynon i ca 5 år nå og har alltid tatt 3 brett før pillefri uke, er det farlig? Jeg tenker nå å slutte helt på p-piller og lurer på hvordan jeg gjør det og hvor lang tid det tar før mensen normaliserer seg? Vet det varrierer fra person til person, men har dere noe gjennomsnitt tid? Før jeg begynte på pillen hadde jeg ikke regelmessig mens og blødde kanskje 3-4 ganger i året. Jeg hadde også sinnsyke smerter og veldig kraftig blødning, vil dette komme tilbake ved stopp av pillen? Jeg vil slutte fordi jeg har slitt med vektøkning og kviser (noe jeg ikke hadde før) og tror, etter mange aknekurer via fastlegen, at pillene kan være grunnen. Håper på raskt svar :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er ikke farlig å ha mensen bare hver 3. måned. Det er i seg selv helt ukomplisert og ufarlig.
Skal du slutte med p-pillene dine tar du ut brettet (tom pille 21). Akkurat hvordan det blir for deg er vanskelig å si. Selv om du hadde uregelmessige og sjeldne menstruasjoner før du startet med p-piller trenger ikke dette fortsette nå når du slutter med p-pillene. Om menstruasjonene igjen blir smertefulle og kraftige er også umulig å vite. 

Det er bare å slutte med pillene og se hva som skjer. I og med at du ikke hadde kviser før du startet opp med p-pillene er det god mulighet for at det kan hjelpe å slutte mht. ditt vekt og kviseproblem. Siden du har brukt p-piller nå i 5 år kan det godt hende din menstruasjon vil komme ganske snart og kunne være helt normal. Det er i alle fall forsøket verdt!

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon


Quiz: Hva vet du om snus?

Når gravide snuser øker risikoen litt for at: