Hopp til hovedinnholdet

Jeg blødde og tok ut p-ringen 2 dager før jeg skulle. Hadde deretter ubeskyttet sex dagen etter. Om mensen ikke kommer, er jeg gravid da?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg bruker p-ring og har alltid regelmessig mens. Uken før jeg skulle ta ut ringen,så tok jeg hpv vaksine. Jeg begynte å blø litt og få litt menstrasjonslignende smerter. Jeg tok derfor ut ringen på lørdagen istedefor mandagen. På søndagen hadde jeg ubeskyttet sex,og kjøpte angrepille. Venter nå på at mensen skal «bryte» skikkelig ut. Men er det en stor fare for at jeg kan ha blitt gravid? Og om jeg får vanlig mensen nå,betyr det da at jeg ikke er blitt gravid?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

HPV-vaksinen skal ikke påvirke blødningsmønsteret ditt. Tok du nødprevensjon på søndagen kan det i seg selv påvirke blødningsmønsteret ditt. Mensen kan bli utsatt av hormonene fra  en "angrepille". Det er heller ikke uvanlig at det kan komme blødning pga. "angrepillen" i løpet av den første uken. Kommer mensen er du mest sannsynlig ikke gravid. I og med at du tok nødprevensjon er faren for graviditet relativt liten. Er man såpass bekymret at man tar nødprevensjon anbefaler vi alltid å ta en gravitest i etterkant. Gravitester skal man kunne stole på svaret av fra ca. 14 dager etter evt. graviditetstart.

 

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Svar på alle dine spørsmål ved bekymring for graviditet

Jente ligger i senga og er bekymra (colourbox.com)

Lurer du på om du kan ha blitt gravid, hva som skjer når du glemte p-pillen, når du kan få et sikkert svar på en graviditetstest, hva en annerledes blødning betyr eller andre bekymringer om graviditet. Her har vi samlet artikler som kan gi deg svar på det DU lurer på.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon


Quiz: Hva vet du om det å være homofil?

Hva var forløperen til Skeiv Ungdom?