Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler at mamma og pappa bare bryr seg om lillebroren og storebroren min.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 13 år som sliter litt med familie og venner. Jeg føler at mamma og pappa bare bryr seg om lillebroren og storebroren min. Når de spør om hjelp, er de der med en gang. Når jeg spør om hjelp, sier de at jeg kan finne ut litt selv. Jeg hjelper dem, men får ingenting tilbake, altså, brødrene mine får det de vil ha, men hvis jeg spør om noe så sier de jeg har nok fra før. Trenger virkelig litt hjelp Ung.no.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke noe godt å føle at du blir forskjellsbehandlet  og at dine foreldre bryr seg mer om dine brødre.  Det kan jo hende at dine foreldre legger mer ansvar på deg fordi du faktisk er en flink jente og at du klarer mer enn dine brødre. Det er nok sikkert også slik at de er like glad i dere.

Det er likevel viktig at dere blir behandler nokså likt tenker jeg slik at det ikke blir unødvendige konflikter hjemme. Dersom du føler at du blir forskjellsbehandlet bør du snakke med dine foreldre om dette og forklare hvordan du føler. Dersom de ikke vil høre på deg bør du kanskje gå å snakke med en annen voksen du har tillit til. Du kan også henvende deg til  helsesøster på skolen din og snakke med henne om hva du bør gjøre.

Dersom du vil snakke med oss må du gjerne ringe oss på nr. 116 111.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme