Hopp til hovedinnholdet

Sliter med ting jeg ikke kan snakke med foreldrene mine om

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på hvordan jeg skal gå frem meg å kontakte psykolog, da jeg sliter med ting jeg rett og slett ikke kan snakke med foreldrene mine om. Ikke fordi det er noe alvorlig som rus eller selvmordstanker, men rett og slett fordi hver gang jeg snakker til moren min, så får jeg kjeft om at jeg ikke har jobb, selv om jeg skal på jobbintervju om å få lærlingsplass førstkommende uke.. Hver gang jeg snakker med henne så får hun meg til å føle meg som et problem og at jeg har mislykket, og det gjør at jeg har det ganske kjipt.. Jeg har også problemer med å snakke med folk i telefonen, nesten en slags fobi, så jeg klarer ikke å ringe til noen for hjelp.. Jeg prøver å ta det opp med henne, men det går ikke, og stefaren min er en tøffel og tør ikke å si noe i det heletatt, hva kan jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

Det er flott at du tar tak i dette nå.  Det er mulig å få hjelp til det du strever med.  Du ØNSKER jo å ordne opp i ting, men kjenner på noen hindringer.  Det er ikke så uvanlig, og det er mulig å komme over de hindrene skritt for skritt om du bestemmer deg og øver.  Skritt for skritt er det mulig å bli tryggere.  Noen ganger kan man greie det selv, noen ganger er det lurt å ha noen å prate med som støtter og veileder.  Det kan være en psykolog eller en annen fagperson eller en annen voksen som er god å prate med.  

Du føler at det blir mye kritikk når du prater med mamma.  Det er slitsomt.  -Det kan være godt å få litt hjelp til å bedre den kommunikasjonen.  Noen kan også hjelpe til med det.  -På et familievernkontor kan de gi slik hjelp.  Du kan selv ta kontakt der for både en prat med deg og råd til deg i forhold til kommunikajsonen hjemme og de kan invitere inn også mamma og evt. stefar. Se mer om det i artikkel under.  

Ellers er Helsestasjon for ungdom et sted du kan gå og ta en prat om dette og få hjelp og de kan også vise deg videre til psykolog om det skulle være aktuelt.  

-Og prøv også selv å våge deg til å vise verden at du VIL.  -Og lykke til på intervjuet og med andre muligheter! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Lærlingers rettigheter og plikter

lærling (colourbox.com)

Er du ferdig med Vg2 og skal bli lærling i bedrift? Da er det mange ting å huske på. Pass på at du gjør det som kreves av deg, og at du får de rettighetene du har krav på!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme