Hopp til hovedinnholdet

jeg går i 10. klasse og en gutt på trinnet er jeg bekymret for. Han er ikke spesielt populær,  sliter mye hjemme. Hans mamma er død, pappaen hans ser jeg aldri. Heller ikke stemoren. Her om dagen fant jeg han utenfor skolen gråtende. Jeg satte meg ned, men han ville ikke si noe. Han fortalte på meldinger at han sliter veldig hjemme, ingen liker han og  han aldri får noe støtte. Barnevernet er selvfølgelig inni bilde. Jeg spurte om hva jeg kunne gjøre,  jeg mener han trenger å snakke med noen proffe. Han vil IKKE snakke med lærere eller folk på skolen fordi han mener de tar foreldrenes side. Hva skal jeg gjøre for å hjelpe?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går i 10. klasse og har en gutt på trinnet jeg er bekymret for. Han er ikke spesielt populær, og sliter mye hjemme. Han har ingen mamma, grunnet død, og pappaen hans ser jeg aldri. Heller ikke stemoren. Her om dagen fant jeg han utenfor skolen gråtende. Jeg satte meg selvfølgelig ned, men han ville ikke si noe om hvorfor. Han fortalte meg senere på meldinger det at han sliter veldig hjemme, han sier at ingen liker han og at han aldri får noe støtte. Barnevernet er selvfølgelig inni bilde. Jeg spurte han om hva jeg kunne gjøre for å hjelpe, fordi jeg mener han trenger å snakke med noen proffe. Han vil IKKE snakke med lærere eller folk på skolen fordi han mener de tar foreldrenes side. Hva skal jeg gjøre for å hjelpe?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Så fint at du ser og tør bry deg med de du ser sliter. Helsesøster er en han kan snakke med. Hun har taushetsplikt og er på skolen for dere, elevene. Er det ok kan du bli med til helsesøster og sammen kan dere forklare hva som er problemet.
Ta en titt på artiklene jeg har lagt med, se om du får flere tips der.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

- Jeg har en venn som sliter skikkelig

Trøster venninne (colourbox.com)

Jeg har en venn som sliter veldig, hun orker ikke å være med på noe og er lei seg ut hele tiden. Hun har ikke sagt så mye, men jeg vet hun ikke har det godt.

Les mer

Hvordan takle mammas eller pappas nye kjæreste

Hilser med hånda (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne seg i at mamma eller pappa har fått ny kjæreste. Kanskje du får stesøsken i tillegg? Her får du noen tips som kanskje kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme