Hopp til hovedinnholdet

Familien min liker ikke kjæresten min

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei jeg er ei jente på 18år som sliter med å få familien min til å like kjæresten min og familien hans. Jeg er kjæreste med en gutt vi kan kalle "Mattis". Da de fant ut at jeg og "Mattis" hadde blitt kjærester via facebook så sjekka mamma og tanten min ut facebookprofilen hans. Tante ringte meg på morgenen og sa at hun synes han så kriminell ut liksom blant annet og at han ikke var noe bra for meg. Det var litt fordi jeg hadde hatt noen kjærester før han. Nå har det gått et år, og vi er forlova men de er fortsatt ikke noe glad over det. De synes jeg skal vente men jeg mener det er mitt valg ettersom jeg er 18. Også har de et sånnt forferdelig syn på familien hans fordi moren hans fikk han da hun var 18, like gammel som jeg er nå. De er redd for at jeg skal få baby og sånn men er det ikke mitt valg da? Er så lei av at de skal mase om alt dette hele tiden. Jeg blir såret av det. Jeg føler mye press i mye av familien min angående det, og angående skole. Takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du skriver til oss når du har det vanskelig. Jeg skjønner at det er vondt når familien ikke liker kjæresten din og ikke viser engasjement over at dere er forlovet. Du er myndig og bestemmer over deg selv. Foreldre kan komme med velmenende råd men når allt kommer til allt er det du selv som bestemmer hvem du ønsker som kjæreste og når du eventuelt ønsker barn. Jeg lurer på om du har prøvd å ha en ordentlig samtale med familien din om dette temaet? Hvis ikke vil jeg forslå det. Det er et poeng at du tar dette opp når det er grei stemning. Du begynner med å si at du trenger å snakke, og får til en avtale om tidspunkt der dere kan snakke uforstyrret. Når dere så skal begynne samtalen, kan du starte med å fortelle hva du føler rundt disse tingene, og hva det gjør med deg, at du både blir trist og lei deg, og har det vanskelig.
Forhåpentligvis vil du møte forståelse, og det kan bli starten på en forbedring av situasjonen. Et annet forslag er at du og kjæresten din prøver være mer med familien din slik at de kan bli bedre kjent med han og forhåpentligvis se de sidene du ser ved han. Håper ting blir bedre. 

 

Vennlig hilsen fra Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Sinna gutt (colourbox.com)

Kan du sove over hos kjæresten? Hvor lenge kan du være oppe? Her finner du spørsmål og svar på vanlige konflikter du kan møte på når du bor hjemme.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Får du lov til å ha kjæreste?

To som holder hender (colourbox.com)

De fleste unge i Norge har lov å ha kjæreste. Det er imidlertid mange unge som opplever at familien eller miljøet setter begrensninger når det kommer til det å ha kjæreste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme