Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine krangler, jeg liker det ikke.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Foreldrene mine er ikke sammen men de bor i samme hus. De pleier å små krangle i blant. I dag så krangla de mye. Jeg synes at faren min alltid starter krangelen. De er som barn. Kan de ikke forstå det. Jeg blir så sint når de krangler fordi jeg ikke skjønner grunnen til at faren min starter det. Jeg gikk til rommet mitt og jeg begynte å gråte fordi jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av sinnet mitt. Når de krangler er det som om en ildkule kommer til meg. Jeg prøver å si til dem at ingen av de har rett men de hører ikke. Jeg begynner å tror at de ikke egentlig bryr seg om meg. Jeg prøver å skjule det jeg føler. Jeg låste rommet mitt da jeg gråt. Det pleier å skje ofte at jeg låser rommet og gråter. Ingen av de merker at jeg gråter uansett. Jeg er lei og gidder ikke at de krangler. Dette pleier ikke å skje så ofte. Så hvorfor måtte de PLUTSELIG begynne NÅ.

Besvart 12.03.2019 10:08
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at du synes det er leit at foreldrene dine krangler. Det skaper uro og gjør deg trist og lei deg. 
Du har forsøkt å snakke med dem, men føler at de ikke bryr seg. Det gjør de ganske sikkert, men blir så ivrige at de glemmer å ta hensyn til deg. Det er veldig dumt. 

Du forsøker å skjule det, og går inn på rommet. 
Jeg vil anbefale deg å fortelle dem hva dette gjør med deg. Du har beskrevet det veldig godt her, så derfor kan det være fint å vise dem dette, eller ta kopi og gi dem det. 
Jeg vil tro de da forstår hvordan det er å være deg når de to krangler. 
Det er ingen god situasjon for deg. 

Videre kan det være fint for deg å snakke med noen om dette. Helsesykepleier på skolen kan være en god støttespiller. Hun kan også evt snakke med dine foreldre, dersom du ønsker det. 

Jeg håper at noe av dette og vedlagte artikler kan være til hjelp, og at det snart blir lettere å være deg. 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Når foreldrene krangler

Foreldre som krangler (colourbox.com)

Det er ikke uvanlig å oppleve at foreldre krangler. Her får du noen tips til hva du kan gjøre.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme