Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine vil tvinge meg til å være mere sammen med folk i klassen, HVA SKAL JEG GJØRE!?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Moren og faren min er skilte. Jeg er flink på skolen, har mange hobbyer, i noen ferier jobber jeg i konditori, og ja i det hele tatt.......... Problemet er først og fremst: Jeg er lite sammen med kamerater etter skoletid, velger heller å gjøre lekser.etc. Da slår både mamma og pappa til fra hver sin kant: Ja, men du kan da være litt sammen med kameratene dine, du sitter jo bare hjemme........... osv og slenger dritt til meg, men aldri noe som er positivt. Når det er noe felles for hele klassen/trinnet ( klassefest etc ) er det ikke alltid jeg vil, jeg vil bruke tiden min på noe mer fornuftig. Igjen slår bare MAMMA til denne gangen, for pappa synes jeg må få bestemme selv: Hun sier: Du skal dra på den festen! Du kommer til å bli en einstøing innen du er 16 år, og slenger dritt. Jeg sier feks tilbake: Ja, men jeg skal på hytta med pappa. Straks hun hører det ringer hun til pappa og sier: Hei, du, selvfølgelig skal han på den festen, gutten kan ikke bestemme det selv................... Detter fører til at PAPPA blir lei alt maset til mamma og ringer meg: "Hvorfor er du nødt til å blande inn meg! Det er ikke min helg, dette får dere ordne opp i! Jeg synes du skal få bestemme selv, men det jeg er enig med henne i er at du må være mer sammen med kamerater, du er alltid alene, enten om du er ute eller inne. Åååååååååå dessuten sitter du alt for mye på facebook, ja og du snakker bare om de "kake og konditor greiene dine" Jeg blir helt ør i hodet. Sånn er det hver uke og de sier bare masse dritt. Jeg er så lei at jeg har slettet facebook profilen min, og for sikker hets skyld har jeg knukket noen av spillene jeg har. Men da mamma hører dette sier hun: At det går ann, du trenger vel ikke gjøre det vel, er du helt......... det er jo ikke sånn jeg menner.....bla, bla......... HVA SKAL JEG GJØRE!?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg forstår at du synes at dette er vanskelig! Foreldrene din er tydeligvis bekymret for at du skal bli ensom. De er redde for at du skal ha et vanskelig liv, og de er kanskje redde for at det er deres skyld.

 

Det er stor forskjell på oss mennesker i forhold til hvor sosiale der er. Vet mamma hvor vanskelig det er å henge med sosialt når hun har stengt facebook kontoen din.

 

Er det noen andre voksne som du kan snakke med som kan hjelpe deg snakke med foreldrene dine? Mange synes det er godt å snakke med helsesøster eller sosiallærer. Helsestasjonen for ungdom har lege og noen ganger psykolog og psykiatrisk sykepleier i tillegg. Det kan også være en tanke at dere ale tre tok kontakt med familievernkontoret der dere bor for å bli bedre samkjørt og flinkere til å snakke sammen slik at du ikke blir sittende i midten.

 

Håper dette kan være til nytte for deg!

 

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme


Quiz: Hva vet du om ytringsfrihet?

Ytringsfriheten her hjemme har blitt begrenset på spesielt ett område de siste årene. Hvilket?