Hopp til hovedinnholdet

Mamma skriver på veggen min mot min vilje, hva kan jeg gjøre?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Har et problem, morra mi skriver på veggen min på facebook hele tiden, hun skriver alltid med hjerter og "kos og klem". Det er såååå flaut. Jeg vil jo ikke fjerne det, for da blir hun sur og gir meg husarrest. Engang så fjernet jeg det og da skrek hun til meg og spurte om jeg ikke elsket henne. Dette skrev hun på veggen min dagen etter " tenk at min egen sønn ikke elsker meg" Hva skal jeg gjøre? Blir mobba hver dag for dette her! :( :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Dette bør du klart ta opp med moren din. Forklar henne at det skaper problemer for deg at hun gjør dette og at det er derfor du ikke ønsker det, ikke fordi du ikke er glad i henne. Du kan så lære henne hvordan hun kan sende direkte meldinger kun for deg inne i Facebook.

 

Facebook har dessverre ingen funksjon for at oppdateringer lagt ut av spesifikke personer skjules for alle andre enn denne, så du klarer ikke "lure" moren din her. Så her må du være litt hard og si at om hun ikke kan respektere dine grenser på Facebook så vil du ende med å ta henne bort som venn. Hun må forstå at den kjærligheten dere vise for hverandre innenfor hjemmets fire vegger ikke passer like godt inn når du står sammen med vennene dine.

Mvh,

Ole Morten Knudsen

slettmeg.no

Datatilsynet

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

5 på gata: Facebook

5 på gata om Facebook (ung.no/

Blitt sjekket opp på Facebook? Ville du lagt til moren din? Ung.no har spurt fem ungdommer om hva de synes. Én blir til og med sjekket opp så mye at hun synes det er irriterende. Hva synes du? Har du noen gang sjekket - eller blitt sjekket opp - på Facebook?

Av jacob, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme