Hopp til hovedinnholdet

Orker ikke bo hjemme pga. mammas nye kjæreste.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har det vanskelig hjemme av mange grunner, foreldrene mine er skilt, og mamma er kjæreste med et tidligere narkovrak, jeg bor fast hos pappa, fordi jeg HATER og bo hos mamma, kjæresten til mamma er hos henne hele tiden, han sover hos henne, og han lager ekkel mat, og han røyker og stinker røyk, jeg vil ikke ha noe kontakt med han, men når jeg er hos pappa savner jeg mamma, og pappa favoriserer storesøsteren min, hun kan si hva hun vil, og gjøre hva hun vil og hun trener og det gjør ikke jeg, og pappa virker alltid så skuffet over meg, når jeg for eks. Er kommet hjem fra skolen pleier jeg se på et program på tv, og ikke gjøre lekser før etter middag, men pappa klager alltid på meg og sier jeg er så lat og ikke gidder og lage middag og at jeg slurver med leksene, det gjør jeg ikke, jeg er en av de flinkeste på skolen, og jeg prøver og rydde i huset og jeg rydder vær dag på rommet mitt. Har begynt og bli livredd for og si noe galt og jeg føler jeg må rydde hele tiden og visst jeg har noe ledig føler jeg meg skyldig i at jeg ikke jobber mer med leksene i den ledige tiden, men allikavel sier fortsatt pappa at jeg er lat og at søsteren min er mye flinkere enn meg, jeg blir fort sint og sliter også med selvtilliten. Pappa blir utrolig fort sint på meg og jeg er ofte redd for ham. Et eks er den gangen jeg sa noe til pappa, og han hørte ikke helt etter, så jeg sa i en munter tone: kanskje visst du hadde fulgt litt mere med så hadde du hørt meg, han klikket helt fullstendig, og kalte med avskylig og drittunge, jeg sa at jeg ikke mente det sånn, men han ville ikke høre, og jeg løp inn på rommet mitt og gråt, flere ganger når pappa blir sint tenker jeg at jeg må rømme og at han hater meg og at må ta sselvmord. Jeg skader meg selv, før pleide jeg og kutte meg, men jeg har sluttet pga. Arrene, jeg pleier heller og slå meg selv, hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei!

Du forteller om en veldig vond og vanskelig situasjon. Du orker ikke å bo med mamma på grunn av hennes nye kjæreste, mens du savner mamma når du bor hos pappa. Du opplever deg forskjellsbehandlet av pappa, han klager på deg, har kalt deg stygge ting og du sliter med selvtilliten. Dette er såpass vanskelig og vondt at du skader deg selv.

Du lurer på hva du skal gjøre.

Du må snakke med noen om dette. Slik skal du ikke gå og ha det alene. Har du noen voksne du stoler på og som er ok å snakke med? Tenk gjennom det, om kontaktlærer, helsesøster, sosiallærer eller andre du kjenner kan høre på deg og at du tør å fortelle alt dette slik at de kan hjelpe deg. Hvis dette blir for vanskelig anbefaler jeg deg å ta kontakt med f.eks alarmtelefonen for barn og unge gratis på telefon nummer 116111 så kan de gi deg råd om hva du kan gjøre for å få hjelp.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme