Hopp til hovedinnholdet

Skal jeg holde meg til det trygge med kjæresten eller prøve igjen med eksen

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Nå kommer det et ganske komplisert spørsmål her, men jeg tror jeg trenger å høre en mening fra noen utenforstående. Jeg er sammen med en gutt nå, som jeg har vært sammen med i snart to år nå. Vi har det veldig fint sammen. Vi kan finne på de dummeste tingene sammen og jeg ser på han som min aller beste venn. Problemet er det at jeg er ikke så veldig tiltrukket av han. Jeg får ikke sommerfugler i magen når jeg er med han eller ser på han, og jeg har heller ikke sånn kjempestor lyst til å ha sex med han heller etterspørsel den"gnisten" ikke er der helt for min del. Han derimot kan ikke få sagt nok ganger hvor tiltrukket han er av meg. Før jeg ble sammen med han, hadde jeg en kjæreste jeg var sammen med i tre år. Han er vel "drømmegutten" i mine øyne med tanke på utseende og alt det overfladiske. Samtidig er han også (eller var ihvertfall) veldig snill mot meg og veldig smart. Helt ærlig så kunne jeg gjerne hatt sex med han når som helst. Han vil gjerne ha meg tilbake, men jeg har jo kjæreste. Alt dette er egentlig mye mer komplisert enn det høres ut som. Vi har kysset mens jeg har hatt kjæreste, og jeg har lovet kjæresten min å ikke snakke med han igjen. Allikevel klarer jeg ikke holde meg unna han. Eksen min har en fantastisk familie som jeg kan sitte og snakke med hele natten om alt og ingenting, og som jeg savner veldig mye, og de savner meg og. Familien til min nåværende kjæreste er veldig turbulent. Jeg liker ikke familien hans i det hele tatt. De liker meg, men de har helt andre moraler og verdier enn det jeg står for. Som sagt- lang historie. Jeg har tenkt flere ganger på å gjør det slutt meg kjæresten min for å se hva som skjer mellom jeg og eksen. Men dette er selvfølgelig veldig skummelt. Hva hvis det ikke er noe der mellom jeg og eksen og jeg velger bort det trygge og fine som vi har sammen. Så står jeg igjen med ingenting. Men allikevel vet jeg at jeg alltid kommer til å lure på hva som kunne skjede, og dette plager meg så utrolig mye. Jeg er jo kjempeglad i begge to. Jeg bare vet rett og slett ikke hva jeg skal gjøre. Skal jeg velge det trygge som jeg har nå, eller skal jeg satse på å se om den gnisten som er der mellom eksen min og meg kan bli til noe seriøst igjen. Vanskelig! Jeg vil bare gjerne ha noen tips til hvordan jeg kan tenke eller gjøre. Det er vel vanskelig for dere å si, men en annen sin mening hadde vært fint! For å snakke med venner om dette har jeg prøvd, men de kjenner både meg, eksen min og kjæresten min for godt til å si noe.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Dette er et valg du må gjøre helt selv. Du må først og fremst tenke på hva det er du har lyst til. En av dem kommer til å bli såret uansett og du skal ikke være sammen med noen bare fordi du er redd for at de blir lei seg om du ikke er det. Du må finne ut av om de følelsene du har for eksen din bare er vennskapelige eller om det er forelskelse. Bare vit det at når man er i et sånn type "voksent" forhold og har vært sammen så lenge så er det ikke vanlig å få de såkalte sommerfuglene i magen. Det er leit at du ikke føler deg tiltrukket av han og ikke har lyst til å være intim med han og det er jo også noe du må ta i betraktning. 

Kanskje vil det hjelpe å snakke med kjæresten din om at du har blitt litt usikker i det siste og at du tenker en del på eksen. Det kan hjelpe deg samtidig som det vil gjøre det lettere for han om du skulle velge å gjøre det slutt etter hvert. Du bør ikke tenke på familien til disse guttene når du skal velge hvem du vil være sammen med. Du skal tenke på gutten og på deg og han sammen.

Du må også tenke tilbake til hva det var som var galt og hva som var grunnen til at det ble slutt med eksen din. Ofte har vi en tendens til å glemme de negative tingene når vi tenker tilbake og tenker bare på det som var bra med et forhold. Det må ha vært en grunn til at det ble slutt mellom dere, og du må finne ut hvorfor det skulle gå noe bedre denne gangen. 

Det som er sikkert er i alle fall at hvis du skal fortsette å være sammen med kjæresten din så kan du ikke flørte med eksen din. Du må bygge opp tilliten igjen og prøve å komme over følelsene du har for eksen din. Du må fokusere på det forholdet du er i. Det er nok ikke lett, men dere kan ikke ha et forhold der du er mer betatt av en annen. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser